"Siyaset seçimi değil, ahlak seçimi"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''Ankara'da yerel seçimin siyaset seçimi olmaktan çıktığını, ahlak seçimi haline geldiğini'' savundu.

Yayınlanma: 27.03.2009 - 08:53
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, yaptığı açıklamada, 29 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimin Ankara için özel bir önemi olduğunu belirtti.
''Ankara'da bu seçim siyaset seçimi olmaktan çıktı, ahlak seçimi haline geldi'' ifadesini kullanan Karayalçın, ''Ya demokratik belediye ya da hanedan yönetimi, ya temiz bir yönetim ya da yolsuzluklarla çalkalanan bir belediye, ya dürüst ve hesap verebilir bir yönetim ya da açık ve saydam olmaktan korkan bir yönetim'' dedi. Karayalçın, Ankaralılar'ın bu seçimde bazı yaşamsal seçenekler arasından karar vereceklerini kaydetti.

Karayalçın, ''Ya kirli hava ya da temiz hava, ya zehirli su ya da temiz su, ya trafik kabusu ya da metro, ya yoksulluk ya da 600 TL hemşerilik geliri, ya işsizlik ya da 25 bin kişiye iş. Ankaralılar karar verecek. Ya Murat Karayalçın ya da Melih Gökçek'' görüşlerini dile getirdi.

 

''Şimdi de bilboard hırsızlığına başlandı''

Murat Karayalçın, "Küçük ve büyük bilboardlarımız Melih Gökçek tarafından İşgal edilmiştir. Parası ödenmiş ve her türlü sözleşme koşulu yerine getirilmiş bir hakkın gaspı söz konusudur."dedi.

Karayalçın, yaptığı açıklamada, "İktidarın gücü kullanılarak propaganda hakkımıza el konulmuştur"diyerek, şunları kaydetti: "Bilboard korsanlığından sonra bilboard hırsızlığı başlamıştır. Hiçbir yasaya ve siyasi ahlaka uymayan bu davranış karşısında hakkımızı arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Ankara halkı artık nasıl bir zorba anlayış tarafından yönetildiğinin farkında olmalıdır. Bu yönetim var oldukça her türlü hukuksuzluk ve güç kullanımı devam edecektir. Başka bir adayın propaganda hakkını gasp eden bir anlayışın insan hakları ve demokratik bir zihniyetle alakası olamaz. 29 Mart'ta Ankaralılar bu işgalcilerden kurtulacak ve demokrasinin zaferini ilan edeceklerdir''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler