KKTC'de AP seçim sandığı kurulması istendi

"Rum Karpaz Koordinasyon Komitesi", 6 Haziran'da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için KKTC'de sandık kurulmasını istedi. KKTC'de yaşayan Rum, Maruni ve Latinlerin çoğunluğunun yaşlılardan oluştuğu, bu yüzden de KKTC'de de sandık kurulması gerektiği öne sürüldü.

Yayınlanma: 27.03.2009 - 09:16
Abone Ol google-news

Güney Kıbrıs'taki "Rum Karpaz Koordinasyon Komitesi", Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas başta olmak üzere, Rum milletvekilleri ve yetkililere mektup göndererek, 6 Haziran'da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için KKTC'de sandık kurulmasını talep etti.

Rum basın haberlerine göre, "Rum Karpaz Koordinasyon Komitesi" dün yaptığı açıklamada, mektupta, KKTC'nin Dipkarpaz, Sipahi ve Koruçam köylerinde seçim sandığı kurulmasını istediğini duyurdu.

KKTC'de yaşayan Rum, Maruni ve Latinlerin çoğunluğunun yaşlılardan oluştuğu, bu yüzden de KKTC'de de sandık kurulması gerektiği öne sürülen mektupta, BM Barış Gücü (UNFICYP) ile Avrupa Komisyonunun gözlemci olabileceği görüşü de savunuldu.

Talat mektup göndermişti

Öte yandan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, AP Başkanı Hans Gert Pöttering'e mektup göndererek, haziranda yapılacak AP seçimleriyle ilgili olarak Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini iletmişti.

Talat mektubunda, "Kıbrıslı Türklerin parlamentoda temsilinin mevcut mevzuat içinde düzenlenmemesi durumunda, Kıbrıslı Türklere ait iki koltuğun çözüme kadar boş tutulmasını ve Kıbrıslı Türk temsilcilere en azından gözlemci statüsü verilmesini" talep etmişti.

AP'de Kıbrıs için ayrılan ve 1960 anlaşmalarına göre ikisi Kıbrıslı Türklere ait altı koltuğu da Rumlar dolduruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler