İspanya'nın savunma sıkıntısı

(A) Milli Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup kapsamında yarın İspanya ile maç yapacak. İspanya'nın savunma sıkıntısı yaşaması, Türkiye'ye avantaj sağlıyor.

Yayınlanma: 27.03.2009 - 09:20
Abone Ol google-news

Ulusal Takımımızla yarın yapacağı maç öncesi İspanya’da savunma sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle Barcelona’da forma giyen Puyol’un oynamayacak olması teknik direktör Vicente Del Bosque’nin farklı arayışlara gideceğinin de sinyallerini veriyor. Kendi takımında savunmada pas alışverişlerini kontrol eden ve en fazla topla buluşan isimler arasında yer ayan Puyolun yokluğunda Bosquenin Albiole şans tanıması bekleniyor. Albiolün yanında ise Piquenin forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor. Kanatlarda ise Euro 2008in en iyi sağ beki seçilen Sergio Ramosla Arbeloa veya Capdevilla forma giyecek. Bu savunma dörtlüsünün özellikle çizgi halinde dizilmesi araya atılan toplarda rakip takımların tehlike yaratmasını sağlıyor. Orta sahadaki eksikleri de düşünürsek İspanyanın en zayıf halkasının savunma 4lüsü olduğu görülüyor.

 

Terim de dikkat çekti

Ulusal Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de İspanyanın savunmasına dikkat çekiyor. Deneyimli teknik adamın oyuncularına, İspanyanın en güçlü yanının hücum hattı, zayıf yanının ise defans kurgusu olduğunu belirttiği öğrenildi. Özellikle Del Bosquenin göreve gelmesinin ardından çizgi savunma diye tabir edilen sistem ile defans kurgusu oluşturan İspanyanın zaaflarından yararlanmaları için oyuncularını uyaran Terimin, orta sahada görev almaları beklenen Tuncay ve Ardaya sık sık defansın arasına top atma denemelerinde bulunmalarını istediği öğrenildi.

İspanyanın savunma hattını araya atılan toplarla geçebileceklerini vurgulayan Fatih Terimin, rakibin bu özelliğini istedikleri gibi kullanabilmeleri halinde birçok gol pozisyonu bulabileceklerini ve erken bulabilecekleri bir gol ile maçın seyrini tamamen değiştirebileceklerini belirttiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler