7. Orhan Asena Tiyatro Festivali başlıyor

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen ''7. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali'', 2 Nisan'da başlıyor. Festivale, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun yanısıra Ankara Devlet Tiyatrosu, Van Devlet Tiyatrosu, Adana Devlet Tiyatrosu ve Sıvas Devlet Tiyatrosu'ndan oyunlar da katılacak.

Yayınlanma: 27.03.2009 - 09:55
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları'nın (DT) düzenlediği ''7. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali'', 2 Nisan'da perdelerini açacak.

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2–28 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek festivale, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun yanısıra Ankara Devlet Tiyatrosu, Van Devlet Tiyatrosu, Adana Devlet Tiyatrosu ve Sıvas Devlet Tiyatrosu'ndan oyunlar da katılacak.

Orhan Asena Sahnesi'nde gerçekleştirilecek festivalde, 2-4 Nisanda Ankara Devlet Tiyatrosu ile Van Devlet Tiyatrosu ortak yapımı ''Ayyar Hamza'' sahnelenecek. Ali Bey'in yazdığı, Yılmaz Öğüt'ün uyarladığı oyunun yönetmeni Hakan Boyav. Dekor ve kostümü Funda Çebi'ye, ışık düzeni Burhanettin Yazar'a ait olan oyunda Serap Sağlar, Zafer Güllü, Aydın Uysal, Ercan Eker, Süleyman Atanısev, Tolga Evren, Mustafa Şen ve İpek Atagün rol alıyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, 7, 8, 19, 22, 23, 24 ve 26 Nisan'da ''Büyüyünce Ne Olacaksın'' adlı çocuk oyununu küçük izleyiciyle buluşturacak. Turgut Denizer'in kaleme aldığı, Hakan Şahin'in yönettiği oyunda, Şivan Binici, Özden Gökgöz, Güldestan Yüce, Faruk Acar, Ercan Kılıçarslan, Sebahat Kızılkaya, Songül Çakmak, Sevda Özbek, Sadi Soysal, Hüseyin Elbahadır, Nihat Demirtaş ve Savaş Coşgun rol alıyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ''Tek Kişilik Şehir'', 9, 10 ve 11 Nisan'da sahne alacak. Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği oyunun dekor ve kostümü Işın Mumcu'ya, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait. Oyunda, Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Merve Gül, Ercan Uğur ve Melih Duran rol alıyor.

Van Devlet Tiyatrosu, ''Dünyanın Eski Zamanlarında'' adlı oyunla 12 ve 15 Nisanda, Adana Devlet Tiyatrosu ''Ziyaretçi'' adlı yapıtla 14, 15 ve 16 Nisanda izleyici karşısına çıkacak.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı ''Kış Gelmeden'', 17 ve 18 Nisan'da seyirciyle buluşacak. Füruzan'ın yazdığı, Edip Tümerkan'ın yönettiği oyunun dekoru Murat Gülmez'e, kostümleri Günnur Orhon'a, ışık düzeni İzzettin Biçer'e ait. Müziklerini Kemal Günüç'ün hazırladığı yapıtta, Selda Özler, Hakan Özgömeç, Şıvan Binici ve Pınar Gün rol alıyor.

Van Devlet Tiyatrosu, 20 ve 21 Nisanda ''Cuco Bilmiyor'' isimli çocuk oyununu matinede, Nazım Hikmet'in ''Şu 1941 Yılında'' adlı eserini ise aynı tarihlerde suarede sahneleyecek. Dekoru Hakan Dündar'a, ışık düzeni Kazım Öztürk'e ait olan ''Şu 1941 Yılında'' isimli eserin kostümleri Esra Selah'a, müziği Alper Maral'a, koreografisi Maral Cerenoğlu'na ait. Eserde, Sedat Şenoğlu, Hüseyin Baylan, Özlem Gür, Mustafa Çolak, Ebru Evren, Esat Tanrıverdi, Deniz Keyf, Cem Zeynel Kılıç ve Eda Aydınlı rol alıyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, Ahmet Nuri'nin yazdığı, Yılmaz Öğüt'ün günümüz Türkçesine uyarladığı, Volkan Özgömeç;in yönettiği ''Ceza Kanunu'' isimli eseri 23, 24 ve 25 Nisanda izleyiciyle buluşturacak.

Sıvas Devlet Tiyatrosu ise 27 ve 28 Nisan'da ''72. Koğuş'' adlı yapıtı sahneleyecek. Orhan Kemal'in yazdığı, Fuat Çiyiltepe'nin yönettiği eserin dekor ve giysi tasarımını Gazal Erten, ışık tasarımını Mehmet Kumru yaptı. Eserde, başlıca rolleri Mehmet Demiralp, Fatih Özyiğit, Cebrail Esen, Mustafa Yıldıran, Arif Yavuz, Fırat Topkorur, Ulaş Ersoy, Gökhan Tüzün, Nesimi Kaygusuz, M.Orkun Gülşen, Özgür Cengiz, Gülin Ersoy, Banu Manioğlu Sipahi, Fulya Keleş, Menekşe Bendeş, Deniz Özaydın ve Arif Yavuz paylaşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler