Bursa'da 'bit yeniği'

Duyduk duymadık demeyin! Bursa'da 'Bit yeniği' var! Bir karı kocanın sadâkat sorgulamasını konu edinen ''Bit Yeniği'' adlı oyun 3 ve 4 Nisan'da Bursalı sanatseverleri bekliyor.

Yayınlanma: 27.03.2009 - 16:01
Abone Ol google-news

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, ''Bit Yeniği'' adlı oyunu Bursalıların beğenisine sunacak.

Georges Feydeau'nun yazdığı, Nisa Serezli'nin çevirdiği oyunu, Haldun Dormen yönetiyor. Dekor tasarımı Osman Şengezer'e, kostüm tasarımı Tülay Kale Yılmaz'a ait olan oyunun ışık tasarımı ise Ali Rıza Tekin imzası taşıyor.

İki perdelik komedide, Ali Eyidoğan, Ecren Can Serim, Yalçın Özen, Ercüment Yılmaz, E. Melda Yılmaz, Bilge Cezayirli, Mete Ayhan, Murat Danacı, Zafer Ergül, Serhat Onbul, Özlem Boyacı Onan, Hakkı Kuş ve İsmail Dündar rol alıyor.

Konusu, ''Bir karıkocanın sadâkat sorgulaması hikayesi içinde peşi sıra meydana gelen karmaşa, içinden çıkılmaz bir hale gelse de Feydeau'nun bir çok oyununda olduğu gibi aşıklar birbirlerini kandıramazlar. Kuşku, şüphe ve aldatılma duygusunun kol gezdiği oyunun sonunda bakalım her zaman olduğu gibi yine sadakat kazanabilecek mi?'' şeklinde özetlenen oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde, 3 Nisan'da saat 20.30'da, 4 Nisan'da ise saat 14.00'te izlenebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler