Pekin Olimpiyatlarında Olay

Pekin Olimpiyatlarına iki gün kala, yarışmaların yapılacağı Ulusal Stat önünde Tibet yanlısı gösteri düzenleyen dört kişi gözaltına alındı. Yen Çin ajansı, iki İngiliz ve iki Amerikalının, yarışmaların yapılacağı ''Kuş Kafesi'' adı verilen Ulusal Stat yakınında Tibet yanlısı bandrol bıraktığını, olayla ilgisi olan grubun polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Yayınlanma: 06.08.2008 - 08:52
Abone Ol google-news

"Özgür Tibet İçin Öğrenciler" adlı örgütten yapılan açıklamadaysa grubun "Kuş Kafesi" yakınında yaklaşık bir buçuk saat kaldığı, buraya Tibet bayrakları ile İngiliz ve Çince yazılı 2 dev mesaj bıraktıkları ifade edildi.Grubun saat 06.00'dan biraz önce Kuş Kafesi'ne geldiği, bandrolleri yükseğe asabilmek için stadın aydınlatılmasında kullanılan bir levhadan yararlandığı kaydedildi.

Açıklamada, bandrollerde İngilizce "Bir dünya, bir rüya: Özgür Tibet" ve "Tibet özgür olacak" ile Çince "Tibet'i özgür bırakın" yazdığı ifade edildi.
Yaşları 23 ila 34 olan iki İngiliz ve iki Amerikalıdan oluşan grubun turist vizesiyle Pekin'e geldiği bildirildi. Örgüt Başkanı Lhadon Tathong, gözaltına alınan göstericilerin cep telefonunun kapalı olduğunu belirtirken, örgüt başkan yardımcısı Tenzin Dorjee de "Tüm gözler Çin'e çevrilmişken dünyayı milyonlarca Tibetlinin insan haklarını ve özgürlüğünü istediğini hatırlamaya çağırıyoruz" ifadesini kullandı.
Bu arada, Çin Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi sözcüsü Sun Veide, olimpiyat oyunlarını düzenleyenlerin gösteriyi kınadığını belirtti.
Sözcü, "Bu 4 yabancı yasa dışı olarak toplanmıştır. Bu eylemi sert dille kınıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler