Çalışmalara katılan helikopter zorunlu iniş yaptı

Kahramanmaraş'ta BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu dahil 5 kişiye mezar olan helikopterin düştüğü Keş Dağı'ndaki arama kurtarma çalışmalara katılan Skorsky tipi helikopter düştü. Kazadan sağ kurtulan pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay helikopterin arıza sebebiyle zorunlu iniş yaptığını söyledi.

Yayınlanma: 28.03.2009 - 10:06
Abone Ol google-news

Ankara'dan bu sabah arama kurtarma çalışmaları için Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne giden Sikorsky helikopterlerden birinin yaklaşması sırasında taze karlar savrulunca pilotlar görüş mesafesini kaybetti. Kontrolden çıkarak yere çarpan helikopter kırım geçirdi.

Kazayı gören yakındaki helikopterdeki pilotlar kaza geçiren 2 arkadaşlarını alarak Göksun'a döndü.

 

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak yaptığı açıklamada, "Özel Kuvvetler'e bağlı 12 kişilik DAK (Doğal Afetler Arama ve Kurtarma) timini taşıyan bir skorsky helikopterimiz olay yerine iniş yaparken kaza kırıma uğradı. DAK timi ile helikopter pilotları kazayı yara almadan atlattı. Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemelerini sürdürürken DAK timi de enkaz bölgesinde tahliye işlemlerine başladı.'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler