BBP'ye başsağlığı mesajları

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve bazı siyasi parti liderleri başsağlığı mesajı yayımladı. Gül, mesajında, "Türk milleti çok değerli bir evladını kaybetmiştir" derken Toptan da, "Yazıcıoğlu'nun adı, milletimizin hafızasından ve gönlünden silinmeyecektir" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 28.03.2009 - 13:28
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti.

Gül, parti Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, üzüntülerinin büyük olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sayın Yazıcığoğlu'nu değerli arkadaşlarını ve gazeteci arkadaşımızı kaybettik. Yarım saat, bir saat öncesine kadar bir mucize olur mu diye bir beklenti vardı ama ne yazık ki teyit edildi. Üzüntümüz çok büyük. Millet olarak çok üzüntülüyüz. Sadece BBP olarak değil, sadece BBP'nin Genel Başkanı olarak değil, büyük bir vatansever olarak ilkeli prensipli biri olarak bilinen, hepimizin böyle bildiği biriydi, ben de böyle tanıdım. Arkadaşlığımızı hepiniz biliyorsunuz. Türk milleti çok değerli bir evladını kaybetmiştir, bütün milletimize baş sağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin. Şüphesiz ki yapılacak şey üzüntüleri paylaşmak ve ailesine dua etmektir. Türk milletinin kalbi gerçekten çok büyüktür. Görüldüğü gibi herkes düşünceleri aynı olsun olmasın ne kadar çok sevildiğini gösterdiği bir gündeyiz. Böyle insanlar azdır ama ne yapalım kader böyle tecelli etmiştir. Bir kez daha ailesine, akrabalarına, arkadaşlarına bütün milletim adına baş sağlığı diliyorum."

 

Başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Gül, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında da, "Milletimiz, Muhsin Yazıcıoğlu'nu her zaman takdirle ve saygıyla hatırlayacaktır. Bu elim kazada hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'na ve diğer vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine, milletimize, Büyük Birlik Partisi teşkilatına ve siyaset dünyamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum.''

 

Toptan: Yazıcıoğlu'nun adı milletin gönlünden silinmeyecek

Meclis Başkanı Köksal Toptan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının milletin gönlünden silinmeyeceğini kaydetti. Toptan yayımladığı mesajda, Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişinin geçirdikleri helikopter kazası sonucu yaşamlarını yitirmelerinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu bildirdi. Toptan mesajında şunları kaydetti: "Dostum, kardeşim Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun, böylesine elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılması bizleri ve tüm milletimizi derin bir eleme sevk etmiştir. Mücadelelerle geçen ömrünü milletimize ve ülkemize hizmetle geçiren Sayın Yazıcıoğlu, demokrasimize de çok önemli katkılarda bulunmuştur. Parlamentomuzda 19, 20 ve 23. Dönemlerde Sivas Milletvekili olarak görev yapan Muhsin Yazıcıoğlu, ilkeli, hoşgörülü ve seviyeli siyaset anlayışıyla milletimizin sevgi ve saygısını kazanmıştır.Siyaset ve düşünce yaşamımızda saygın bir yeri olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı, milletimizin hafızasından ve gönlünden silinmeyecektir."

 

"Şanına yakışır bir cenaze töreni yapacağız"

Toptan, Yazıcıoğlu'nun vefatı nedeniyle BBP Genel Merkezi'ne başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ziyaretinin ardından açıklama yapan Toptan, "Yazıcıoğlu için onun şanına yakışır bir cenaze töreni mutlaka yapacağız"dedi. Toptan şunları kaydetti: "Ayrıntılı bir çalışma yapılamadı. Çünkü Kahramanmaraş'ta yapılacak olan bir takım çalışmalar var. Ondan sonra Ankara'ya gelişi söz konusu Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının. Biz sürekli Büyük Birlik Partisi Genel Merkeziyle ve ailesiyle temas halinde olacağız. Onlarla bir mutabakat içerisinde, TBMM olarak değerli üyemiz, Sivas Milletvekilimiz, canımız Muhsin Yazıcıoğlu için onun şanına yakışır bir cenaze töreni mutlaka yapacağız" yanıtını verdi.
 

Erdoğan: Kaza öncesi ve sonrası ihmal olup olmadığı araştırılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, ''Bu müessif kazanın öncesi ve sonrasıyla ilgili tüm aşamaların varsa ihmal ve eksikliklerin ayrıntılı olarak araştırılması için ayrıca talimat verdik'' dedi. Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişinin helikopter kazasında hayatlarını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirtti. Tüm insan üstü gayretlere rağmen arama kurtar çalışmalarının arzu edilen neticeye ulaşılamadığını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: ''Daha kısa zamanda netice alma bakımından bunu söylüyorum. Bu nedenle bu müessif kazanın öncesi ve sonrasıyla ilgili tüm aşamaların varsa ihmal ve eksikliklerin ayrıntılı olarak araştırılması için ayrıca talimat verdik. Ayrıca devletimizin bu çeşit olabilecek olaylarda imkan ve kabiliyetlerinin artırılması varsa ilave tedbirlerin artırılması alınması maksadıyla bir meclis araştırması yapılmasına karar verdik. Bu konuda milletvekillerimizce hazırlanan Meclis Araştırma Önergesini bu pazartesi günü meclisimize sunacağız.''

 

Çiçek: Büyük bir vatanseveri kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, BBP Genel Merkezi'ne başsağlığı ziyaretinde bulunarak "Büyük bir vatanseveri kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz" dedi.
Çiçek, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında yaşamını yitirmesi nedeniyle BBP Genel Merkezi'ne taziye ziyaretinde bulundu. Partililer tarafından okunan duaya katılan Çiçek, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "En güzel söz olan bu Allah kelamından sonra söylenecek beşeri sözleri zayi kabul ediyorum. Allah onların hepsini cennetine koysun. Cennetiyle ikramda bulunsun. Milletimizin, Büyük Birlik Partili kardeşlerimizin ve ailesinin başı sağ olsun. Gerçekten hepimiz çok üzgünüz, yüreğimiz yaralıdır. Allah rahmet eylesin. Allah hepimize sabırlar versin. Maalesef büyük bir vatansever, büyük bir vatan evladı, millet için çok acı çekmiş, ıstırap çekmiş büyük bir vatanseveri kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Allah milletimize, ailesine ve sevenlerine başka keder göstermesin."

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle BBP Genel Merkezi'ne başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Bakan Çağlayan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, ''Sayın Başkanı 1974'ten beri tanırdım. Benim de reisimdi, benim de başkanımdı. Gerçekten yeri doldurulamayacak bir insan. Acımız büyük. Allah rahmet eylesin. Allah ülkemize bir daha böyle acılar göstermesin inşallah'' diye konuştu.

 

Başesgioğlu: O sıradan bir siyasetçi değildi

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da BBP Genel Merkezi'ne gerçekleştirdiği başsağlığı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Türk milletinin değerli bir evladını yitirmiş olmanın üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

Bakan Başesgioğlu, şöyle konuştu: ''Muhsin başkan kendisini milletin birliğine, dirliğine, devletimizin sonsuza dek yaşamasına adamış değerli bir dava adamıydı. Çok sıkıntı, çok çile çekti ama hiçbir zaman bu davasından, ülküsünden taviz vermedi. O sıradan bir siyasetçi değildi. Yüzlerce, binlerce gencimize yeni ufuklar açmış, onları etrafında toplamış büyük bir dava adamıydı. Başta yakınları olmak üzere BBP camiasının, Alperen Ocakları'nın, Sivas'lıların ve bütün milletimizin başı sağ olsun. Büyük bir davayı güzide insanlara emanet etti. İnanıyorum ki bu dava yetim, öksüz kalmayacak.''

 

Deniz Baykal: Sabır diliyorum

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise mesajında şunları kaydetti: ''Büyük bir özveriyle yerel seçim kampanyasını sürdürürken helikopteri düşen ve dava arkadaşlarıyla birlikte yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile BBP yöneticilerinin ve İHA muhabirinin öldüğünün resmen açıklandığını büyük bir üzüntüyle öğrendim.
Elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na, BBP yöneticisi dava arkadaşlarına, İHA muhabirine bir kez daha Allah'tan rahmet, Yazıcıoğlu ailesine ve yaşamını yitiren BBP yöneticilerinin kederli ailelerine, BBP ile basın camiasına başsağlığı ve sabır dilerim.''

 

Bahçeli: Siyaset büyük bir Türk milliyetçisini kaybetti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de , Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı ile Türk milletinin çok değerli bir evladını, siyasetin ise büyük bir Türk milliyetçisini kaybettiğini bildirdi.  Bahçeli, mesajında şunları kaydetti: ''Hayatının son anına kadar yüreği, ülkesi ve milleti için parçan, inançlı ve ilkele siyasi mücadelesini sabırla ve kararlılıkla sürdüren merhum Yazıcıoğlu'nun vefatı ile Türk milleti çok değerli bir evladını, siyasetimiz ise büyük bir Türk milliyetçisini kaybetmiştir. Kazada hayatlarını kaybeden dava arkadaşımız Muhsin Yazıcıoğlu'na, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'a, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'ya, Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya'ya, İHA muhabiri İsmail Güneş'e ve pilot Kaya İstektepe'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."
 

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer BBP Genel Merkezi'ni ziyaret etti

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı nedeniyle BBP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Sezer, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yazıcıoğlu'yla dört BBP'li, bir muhabir ve pilotun yaşamını yitirdiğini anımsatan Sezer, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı nedeniyle yayımladığı başsağlığı mesajında, Yazıcıoğlu ve beraberindeki arkadaşlarını kaybetmenin büyük üzüntüsü içinde olduklarını bildirdi.

Kurtulmuş, Yazıcıoğlu'nun ''iyi bir Müslüman, sağlam bir vatansever'' olduğunu vurguladı.

 

Eski TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç

Eski TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok önemli bir siyaset adamını yitirdiğini ifade etti.

 

ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun

ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun ise mesajında, Türk siyasetinin yasta olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: ''BBP'nin Genel Başkanı, Sivas Milletvekili, Türk İslam dünyasının büyük liderlerinden, değerli siyasetçi, ağabeyim, dostum Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun halka hizmet yolunda hakka yürüdüğünün derin üzüntüsü içindeyim.
Başta merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi olmak üzere bütün kazazede ailelerine, BBP'ye, Alperen ocaklarına, tüm Sivaslı hemşehrileri ile İhlas Haber Ajansı'na başsağlığı ve Yüce Allah'tan sabır dilerim. Yüce Allah, talihsiz kazada yaşamını yitirenlere gani gani rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.''

 

Ekonomi dünyasından Yazıcıoğlu'na veda

TOBB, İstanbul Ticaret Odası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanları, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı nedeniyle birer taziye mesajı yayımladı. Başkanlar, Yazıcıoğlu'nun ölürken milleti birleştirdiği vurgusunu yaptılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler