Küreselleşme karşıtı gösteriler yapıldı

Gelişmekte olan G20 ülkelerinin Perşembe günü yapacakları zirvesi öncesinde İngiltere'nin başkenti Londra, Almanya'nın başkenti Berlin ve Frankfurt kentlerinde küreselleşme karşıtı gösteriler düzenlendi. Gösterilere binlerce kişi katıldı.

Yayınlanma: 28.03.2009 - 14:47
Abone Ol google-news

İngiltere ve Almanya'da küreselleşme karşıtı gösteriler yapıldı. İngiliz emniyet teşkilatı Scotland Yard, Londra caddelerindeki yürüyüşe şimdilik 12 bin ila 15 bin kişinin katıldığını belirtirken, herhangi bir olay çıktığı bildirilmedi.

2003'te Irak savaşına karşı düzenlenen ve bir milyon kişinin katıldığı gösteriden sonra Londra'daki en büyük protesto gösterisi olması "umulan" yürüyüşe katılımın yüksek olması bekleniyor. Gösterilerin organizatörleri, katılımcı sayısı konusunda henüz açıklama yapmadı.

"Put people first" (İnsanlara öncelik verin) sloganıyla 150'den fazla örgüt tarafından düzenlenen gösterilerde, "iş, adalet ve iklim" ortak çağrılarında bulunuluyor.

Almanya'nın Berlin ve Frankfurt kentlerinde de Londra'daki G20 ve Almanya ile Fransa'nın ortak düzenleyeceği NATO zirvesini protesto için küreselleşme karşıtı örgütlerin çağrısıyla binlerce kişi toplandı.

Polis, gösterici sayısını henüz açıklamazken, katılımcı sayısının 40 bine ulaşması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler