Genç: Karar kesin değil

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kararının kesin olmadığını belirterek, "Bu karar Resmi Gazete'de yayınlanmadığı sürece kesin değil. Üyeler kararından dönebilir" dedi. Genç, karar kesinleşmeden Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonlara katılmasının ise; "Bu tarafsız, bağımsız yargıya yakışan bir görüntü değildir' diyerek olayın yanlış olduğunu savundu.

Yayınlanma: 06.08.2008 - 11:27
Abone Ol google-news

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kararının kesin olmadığını belirterek, “Bu karar Resmi Gazete’de yayınlanmadığı sürece kesin değil. Üyeler kararından dönebilir” dedi. Genç, karar kesinleşmeden Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonlara katılmasının ise yanlış olduğunu savundu ve “bu tarafsız, bağımsız bir yargıca yakışan bir görüntü değil” diye konuştu.

Genç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kararı, rektör atamaları ve basında yer alan Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan arasındaki hayali konuşma’ya yönelik haberleri değerlendirdi. Kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararının kesin karar olmadığını savunan Genç, “Henüz bu karar yazılıp üyelerin önüne konulmamış. Bu karar Resmi Gazete’de yayınlanmadığı sürece kesin karar değildir. Üyeler kararından dönebilir” dedi. Karar kesinleşmeden Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonlara katılmasını eleştiren Genç, bunun yargıç tarafsızlığı ve bağımsızlığı ile bağdaşmadığını söyledi. Genç, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, AKP ile ilgili kararı açıklarken de bu partinin sözcüsü gibi davranmıştır" dedi.

Genç, Anayasa Mahkemesi’nde 6 üyenin AKP’nin temelli kapatılması 4 üyenin de Hazine yardımının yarısının kesilmesi yönünde karar verildiğini hatırlatarak hazine yardımının tümünün kesilmesi gerektiğini kaydetti. Genç, “Anayasa Mahkemesi başkanı kararı yanlış açıklamıştır. Mahkeme üyelerini kararlarını doğru açıklamaya çağırıyorum” dedi. Yüksek Askeri Şura’dan ihraç kararının çıkmamasını da değerlendiren Kamar Genç, “TSK’ya karşı kötüleme, küçümseme, itibarını sarsma gibi bir niyetimiz yok. Ancak nasıl oluyor da bundan önce bu faaliyetlerde bulunanlar ihraç ediliyordu da şimdi ihraç kararı çıkmıyor. Şura’ya bu yönde bildirim mi olmadı yoksa bildirim oldu da karar mı çıkmadı?” dedi. Genç, rektar atamaları konusunda ise “Bu atamaları laik cumhuriyete sahip çıkan kişilerin tasfiyesi olarak görüyorum” dedi.

Erdoğan, istifa etmeli

Ergenekon iddianamesi kapsamında basına yansıyan Büyükanıt ile Erdoğan arasındaki hayali konuşmalar’ı değerlendiren Genç, “Bu tür konuşmalar varsa Başbakan derhal istifa etmeli” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler