Türkiye, Ermenistan sınırını açacak mı?

Avrupa Komisyonu'nun üst düzey bir bürokratı, Türkiye'nin, Ermenistan sınırını ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyareti sonrası açacağı bilgilerinin alındığını söyledi.

Yayınlanma: 29.03.2009 - 10:03
Abone Ol google-news

AB başkenti Brüksel'de Türkiye'nin Ermenistan ile sınırı Nisan ayında açacağının yüksek sesle konuşulduğu bildirildi. Avrupa Komisyonu'ndaki Türkiye dosyasına hakim bir üst düzey bürokrattan alınan bilgilere göre, Türkiye Ermenistan ile sınırı ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti sonrası açması gündemde bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Nisan ayı ortasında Erivan'a gitmesi söz konusu olduğu belirtilen haberde "Brüksel'deki bilgilere göre Türkiye'nin Ermenistan ile sınırı 24 Nisan'dan kısa bir süre öncesi açması büyük bir ihtimal" denildi.

Haberde Türkiye'nin Ermenistan ile sınırı açmasının Türkiye-AB ilişkilerine büyük bir ivme kazandırabileceğine dikkati çeken Brüksel'deki AB gözlemcilerinin Türkiye'nin bu yönde atacağı adımın Avrupa'da çok olumlu karşılanacağını ve Ankara'nın elini güçlendireceğini ifade ettiği de belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler