Siyasiler sandık başında

Türkiye, yerel yöneticileri seçmek için bugün sandık başına gitti. Siyasetin önde gelen isimleri ise oylarını çeşitli illerde kullandı. Oylarını kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan siyasilerin gündeminde seçimlerin yanı sıra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı vardı. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu oyunu İstanbul'da, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Ankara'da kullandı.

Yayınlanma: 29.03.2009 - 11:25
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık Ankara'da, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Antalya'da, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP adayı Kadir Topbaş İstanbul'da, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Erzincan'da, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise Van'da oyunu kullandı.




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrünisa Gül Çankaya İlköğretim Okulu'nda oylarını kullandı.Gül, Çankaya İlköğretim Okulu'nda "1135 no'lu" sandıkta oy kullandı. Oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül, seçimlere ilişkin
değerlendirmesinde, demokrasinin güzel yanlarından biri olan seçimleri bugün millet olarak bir kez daha yaşadıklarını belirtti.

Gül, "Herkes söylediğini söylüyor. Sonunda netice halka kalıyor. Milletimiz ne derse artık o başımızın üstünde olacaktır. Türkiye'ye, millete hayırlısı olsun" dedi.Gül, seçimlerin ardından Türkiye'nin, gündemine, öncelikli meselelerine geri dönüleceğini de ifade etti.

Gül, bir gazetecinin NATO Genel Sekreterliğine aday olan Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in Roj TV ve Hz. Muhammed'in karikatürlerin yayınlanması gibi konulardaki olumsuz tavrın hatırlatılması üzerine, NATO'nun önemli bir güvenlik kuruluşu olduğunu kaydeden Gül, şöyle dedi:

"Afganistan başka olmak üzere NATO'nun çok önemli görevleri vardır. Önemli olan bu görevi başarıyla yapabilecek birisinin olmasıdır. Böyle önemli güvenlik kurulusunun muhakkak başına gelecek olan kişi NATO'nun görevini en iyi şekilde yapmalı. Özellikle
bu çok kritik bölgelerde nasıl yapar, nasıl olur? Tek önceliğimiz budur."


Başka bir gazetecinin "Doğru bir aday mı?" şeklindeki sorusuna Gül, bu konuda bir şey söylemeyeceğini, Türkiye'nin herhangi bir isme karar verirken NATO'nun faaliyetlerini başarılı bir şekilde nasıl yapabileceğini bakacağını söyledi.




Başbakan Tayyip Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan oylarını İstanbul Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'nda kullandılar.Başbakan Erdoğan, bugün yapılacak seçimlerde halkın "takdirinin" ortaya çıkacağını söyleyerek, "Bu takdire milletçe tabi hep birlikte saygı duyacağız" dedi.

Türk demokrasisi adına önemli bir süreçten geçildiğini söyleyen Erdoğan, "Halkın takdiri çıkacak sandıktan. Bu takdire milletçe tabi hep birlikte saygı duyacağız" diye konuştu.

Seçim kampanyalarının son üç gününde siyasette çok değerli bir kişiyi kaybettiklerini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:
"Arkadaşımızı bu kampanya süreci içinde kaybetmenin hüznü gerçekten bizleri son 3 günde mateme boğdu. Kendilerine de ben Allah'tan rahmet diliyorum. Yoğun çalışmalar sonucunda kendilerine ulaşıldı, kendilerini bulduk. Şimdi gazeteci arkadaşımız İsmail Güneş kardeşimizi de arama çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Ve ben bu gece yine gece 1-2 gibi saatlerde gerek kaymakamımızı ve valimizi arama sürecinde orada, jandarma arama kurtarma ekiplerimizin aynı bölgedeki çalışmalarını devam ediyor. Bugün takviye güçler gidiyor. Aramalar devam ediyor. İsmail Bey'i de inşallah kurtarmak suretiyle bu süreci tamamlamış olacağız"



TBMM Başkanı Köksal Toptan

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Özel Jale Tezer İlköğretim Okulu'nda oylarını kullandı.Sandık görevlilerinin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili başsağlığı dileklerini kabul eden Toptan, önce eşine oy kullandırttı. Daha sonra kendisi
oy kullanan Toptan, oyunu sandığa atarken, "Demokrasi çok güzel bir şey" dedi.




CHP Genel Başkanı Deniz Baykal


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, oyunu Beysukent'teki Ayten Şaban Diri İlköğretim okulunda kullandı. Gazetecilerin bir değerlendirme yapmasını istemesi üzerine Baykal, önemli bir demokrasi sınavından geçildiğini belirterek, ''Türkiye yerel seçimler dolayısıyla önemli bir siyasi değerlendirme yapıyor. Bunun en güzel şekilde yapılmasını, alınacak sonucun hayırlı olmasını diliyorum. Herkese başarılar dilerim'' dedi. Baykal, seçimlerde görevli kişilerin de özverili bir çalışma yaptıklarını belirterek başarılar diledi. Bu arada, Baykal'ın oy kullandığı sandıkta Bağımsız Tunceli milletvekili Kamer Genç, 4457 numaralı sandıkta ise CHP Genel Sekreteri Önder Sav oyunu kullandı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu Anıttepe İlköğretim Okulu'nda kullandı. Bahçeli, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, hüzünlü bir ortamda oy verildiğini ifade ederek, ''Onun için tekrar milletimizin başı sağ olsun. Seçimlerin milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum'' dedi.


 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Eşi Sevil Başbuğ ile birlikte Çankaya İlköğretim Okulu'nda oy kullandı. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ oyunu kullanmak üzere Çankaya İlköğretim okuluna girişi sırasında bir yurttaşın "Atatürk'ün ordusu, şeriatın korkusu" sloganı ve yurttaşların alkışları ile karşılandı.

Başbuğ, saat 14.00'te eşi Sevil Başbuğ ile birlikte 1125 No'lu sandıkta oy kullandı. Başbuğ, oy kullandıktan sonra da yurttaşların alkışları eşliğinde okuldan ayrıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Genel Kurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız da Çankaya İlköğretim Okulu'nda oy kullandı.

 

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda oy kullandı. AKP Muratpaşa belediye başkan adayı Orhan Tolunay ile okula gelen Şahin, bir süre sıra bekledikten sonra 1384 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Bakan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının vefatı nedeniyle buruk bir seçim yaşandığını ifade etti.

Şahin, ''Bu acının gölgesinde seçim yapıyoruz. O nedenle içimizde burukluk var. Her şeye rağmen Türkiye'de demokrasinin daha da güçleneceğine inanıyorum. Halkımız demokrasiye, çok partili siyasi hayata sahip çıkıyor. Bu mahalli seçimlerin başarılı hizmetlere vesile olmasını diliyorum'' diye konuştu.

Seçim sonucu ortaya çıkacak milli iradeye herkesin saygı duyması gerektiğini kaydeden Şahin, ''Önemli olan ülkemizin kalkınmasıdır, sorunlarının çözülmesidir, halkımızın refah seviyesinin yükseltilmesidir. Her seçimin buna katkıda bulunması gerekir'' dedi.



Sağlık Bakanı Recep Akdağ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ oyunu eşi ile birlikte Erzurum'da kullandı. Sağlık Bakanı Akdağ, okuldan çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim günlerinin demokrasiler için bayram olduğunu belirtti. Akdağ, ''Milletçe demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Milletin iradesi tecelli ediyor. İnşallah neticeleri hem Erzurum'a hem de ülkemize hayırlara vesile olur'' dedi.

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, ''Olumlu neticeler bekliyoruz'' dedi. Bakan Çelik, Bursa'daki Yıldırım İlköğretim Okulu'nda 1405 numaralı sandıkta oyunu kullandı.Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, seçim sürecinde hem kendi partisi hem de diğer siyasi partilerin yoğun bir kampanya dönemi yürüttüklerini söyledi.

Halkın, yoğun kampanya döneminin ardından bugün sandık başına gittiğini belirten Çelik, şunları kaydetti: ''Bu süreç, muhalefet için çok avantajlı, iktidar için çok dezavantajlı bir süreçti, küresel ekonomik krizden dolayı. Bu sürecin,özellikle ekonomik kriz boyutunu yoğun şekilde bütün yerleşim birimlerinde anlatmaya çalıştık ve inanıyorum ki birçok konuda vatandaşla ortak noktaya geldik. Bu çerçevede güzel bir kampanya oldu. Olumlu neticeler bekliyoruz. Vatandaşlarımızın ortaya koyacakları tercih bizim içinde de önemlidir, takdire şayandır. Milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum''




CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın Çankaya'da oyunu kullandı. Murat Karayalçın, okul çıkışında, gazetecilerin seçime ilişkin soruları üzerine yaptığı açıklamada, ''Herkes için, Ankara için ve Türkiye için seçimlerin hayırlı olmasını'' diledi.

Seçimlere huzur içinde girildiğini ifade eden Karayalçın, ''Ancak, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun acısını yaşayarak bu seçimlere girdik. Yeniden ailesine, partisine baş sağlığı dileğinde bulunuyorum'' dedi. Seçime katılımın yüksek olduğu konusunda bilgi aldığını belirten Karayalçın, bu durumu ''yeni bir dönemin başlangıcı'' olarak gördüğünü söyledi.
 

 

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Gökçek, eşi Nevin, oğulları Osman ve Ahmet, gelini Hülya ile kayıtlı olduğu 1189 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa gelerek sıraya girdi.

Bir süre sırada bekleyen Gökçek, yurttaşlarla basın mensupları arasında gerginlik yaşanması üzerine, basın mensuplarının ricası üzerine sıradan çıktı, oyunu kullandı.
Okuldan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, seçimlerin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, ''İnanıyorum ki hayırlı bir sonuçla yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Bir gazetecinin Çankaya ilçesindeki sonuçları sorması üzerine ''Bakalım bekleyip göreceğiz'' yanıtını verdi.

Gökçek, bir gazetecinin Mansur Yavaş'ın seçimi açık farkla kazanacağı iddiasını hatırlatması üzerine, ''Ben de açık farkla kazanacağımı söyledim. 3 saat sonra kim doğru söylüyor çıkar. Bu kadar net rakamlar vermezdim. Bu dakikadan sonra seçimden ne sonuç çıkarsa herkes razı olacak'' dedi.

Bir başka üzerine Gökçek, pek çok seçim geçirdiğini ancak bu kadar 'çirkin bir seçim süreci' yaşamadığını söyledi.

Bugün cep telefonlarına adaylıktan çekildiği yönünde mesajlar atıldığını belirten, bu kişilerin telefon numaralarını tespit ettirdiklerini ve mahkemeye vereceklerini bildirdi.
Kendisi aleyhinde değişik el ilanları dağıtıldığını anlatan Gökçek, böyle bir çirkinliğin hiç bir seçimde yaşanmadığını iddia etti.

Gökçek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın oy pusularına ilişkin iddiası konusunda da ''Ciddiye almayın. O ciddiye alınacak bir siyasetçi değil. Ciddiye alınmayacak siyasetçi olduğu seçimlerden sonra daha iyi görülecek'' diye konuştu.


CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Kağıthane'de kullandı.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi ve CHP'li Gürsel Tekin ile geldiği Kağıthane Merkez İlköğretim Okulu'ndaki 1295 numaralı sandıkta oy verme işlemini tamamladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Bugün hava çok güzel. Bir demokrasi şöleni gerçekleşiyor. Yurttaşlarımız güzel bir havada oy kullanıyor. Ben de oyumu kullandım, hayırlı uğurlu olsun diyelim'' dedi.

Bu seçimle İstanbul'da ve Türkiye'de yeni bir sayfa açılmasını umut ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ''Umuyorum demokrasiyi daha da derinleştirmiş oluruz. Saydam bir yönetim getirmiş oluruz. Türkiye'de her şeyi sağlamış oluruz'' diye konuştu.

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kullandıkları oyu kime vermiş olabilecekleri'' sorulan Kılıçdaroğlu, ''Onu bilmiyorum ama onun muhatabı Sayın Erdoğan ve Sayın Topbaş. Umuyorum oylarını bana vermişlerdir'' dedi.

Selvi Kılıçdaroğlu da ''Umarım bizim açımızdan güzel bir sonuç alırız'' diye konuştu.


 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP adayı Kadir Topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP adayı Kadir Topbaş, oyunu Florya'da kullandı.Topbaş, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''İstanbulumuza, ulusumuza hayırlı olsun'' dedi. Topbaş, demokratik iradenin sandığa yansıması için bütün yurttaşlara oylarını kullanmaları çağrısında bulundu.

Gazetecilerin ''Bu seçim sürecinde en çok aklınızda kalan neydi?'' şeklindeki sorusu üzerine, Topbaş, şöyle konuştu: ''Bu seçimde de birçok anılarımız var. Tabii bir demokratik yarış. Bu yarışta belki hoş olmayan ifadeler duymuş olabiliriz, maksadını aşmış olabilir. Artık onlar geride kaldı. Sandıktan sonra siyasette hiçbir zaman husumet güdülmez. Siyasette ülkenin geleceği için yetki istiyoruz. Vatandaşlardan alacağımız bu yetki adına bir siyasi mücadele vardı ama artık bu mücadele döneminde kalmıştır. Sandıktan sonra yine insanlarla, siyasi partilerle ilişkilerimiz devam edecektir. Bunu geleceğe taşımak hiç doğru değildir. Her süreçte bazı ufak tefek sıkıntılar olsa da üzücü ifadeler de olsa onu orada bırakmak en doğrusu.''

''Bu seçim sürecinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmediniz. Seçimden sonra bir araya gelmeyi düşünür müsünüz?''
şeklindeki soru üzerine de Topbaş, ''Bir araya gelebiliriz, karşılaşırız, görüşürüz. Kendisi İstanbul milletvekili. İstanbul ile ilgili talepler olduğu zaman onu da İstanbul adına takip ederler'' diye konuştu.

''Oyunu kullanırken muhtar adaylarına ait pusulaların hepsinden birer tane aldığı'' hatırlatılan Topbaş, ''Bir tane almış olsaydım siz oradaydınız hangi adaya oy verdiğimi görürdünüz. Hepsinden bir tane aldım kimsenin gönlü kalmasın diye ama içeride tercihimi yaptım'' şeklinde konuştu.

Topbaş, bu seçimin en önemli anısı ve unutulmayacak izinin Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi olduğunu ifade ederek, ''Değerli kardeşim diye hitap edeceğim. Kendisi duruşuyla, tavrıyla, ilkeliliğiyle bilinen bir insan. Gerçekten güzel bir vatan evladı. Ben ailesi başta olmak üzere BBP camiasına, sevenlerine, ulusumuza başsağlığı diliyorum'' dedi.


 

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Turgut

MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Turgut, oyunu Kadıköy'de kullandı. Turgut, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, ''Hayırlı olsun İstanbul'a ve milletimize... 1,5 aydır bir demokrasi yarışının içerisindeyiz. Nasip neyse ondan fazlası
olmaz. İnşallah kazanan İstanbul olur''
diye konuştu.Turgut, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına ilişkin de şunları söyledi: ''Muhsin Başkan'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu kaza bize arama ve kurtarmada ne kadar yetersiz olduğumuzu gösterdi.
Teknolojiyi kullanamadığımızı gördük. Kaza mahalline daha kısa sürede ulaşılabilse idi, sonuç daha farklı olabilirdi. Muhsin Başkan da kurtulabilirdi. Üzüntülüyüm. Gençlik yıllarından tanışıyorduk. Uzun yıllardır görüşmedik. Ülkesini çok seviyordu.''




Maliye Bakanı Kemal Unakıtan


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yerel seçimlerde oyunu Eskişehir'de kullandı. Unakıtan,oyunu kullanmak üzere Çamlıca Mahallesi Çamlıca Ticaret Odası İlköğretim Okuluna geldi. Kemal Unakıtan, 1107 nolu sandıkta oy attı. Seçimlerin Eskişehir'e ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Unakıtan, ''Yoğun bir hafta geçirdiniz, hasta olmanıza rağmen çok enerji harcadınız. Bu seçimin sonucunu etkiler mi?'' sorusu üzerine ''Bu benim normal enerjim ve bundan sonra giderek artacak.
Ona göre hazırlıklı olun''
dedi.




Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile eşi Şahsenem Çelik, İskele Mahallesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda 2101 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Çelik, seçimlerin demokrasinin güzelliği olduğunu belirterek, propaganda döneminin bittiğini, yurttaşların oylarını kullandığını söyledi.

Van'da şimdiye kadar ciddi sayılabilecek olay yaşanmadığını, bazı yerlerde ufak tefek baskılar meydana geldiğini, ancak bunların da kayda değer olmadığını ifade eden Çelik, ''Sonuçların Türk demokrasisi için hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye bugüne kadar seçimlerde iyi bir sınav vermiştir, bundan sonra da iyi bir sınav vereceğine inanıyorum'' dedi.

Bakan Hüseyin Çelik, şöyle devam etti: ''Ben AK Parti oylarının 22 Temmuz düzeyinin altına inmeyeceğine inanıyorum. Çünkü sadece Van'da seçim çalışması yapmadım. Yaklaşık 13 vilayette yoğun şekilde çalıştım. Bu söylediğim yerlerin büyük bölümüne, Sayın Başbakan'ımız miting için gelememişti. Miting yapma görevini de ben üstlenmiştim. Türkiye'nin her tarafından aldığım intibalara göre, ümit ediyorum ki 22 Temmuzun altında kalmayacağız. Ama sandıklar açılmadan net bir şey söylemek mümkün değildir. En iyi anket sandıktır.'' Van için de aynı şeyleri düşündüğünü bildiren Çelik, şunları kaydetti:

''Van'da AK Parti'nin oyları 2002'den itibaren bir yükselme trendindedir. Ancak mahalli seçimlerin kendine has bir özelliği vardır. Burada eş dost, akraba konusu özellikle il genel meclisi ve belediye meclisi seçiminde söz konusu olabiliyor. Seçmen, gönülden partiye bağlı olduğu halde 'Şu akrabamız var, ben diğer tarafa vereyim' diyebiliyor bazen. İl genel meclisi seçiminde o anlamda tercihler yapabiliyor. Ama Van'da seçim sonucunun değişmeyeceğini düşünüyorum. 2004'te aldığımız sonuca benzer sonuç alacağız.''

''BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberinde vefat eden 4 kişiye Allah'tan rahmet diliyorum'' diyen Çelik, İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş'in de bir yerlere sığınmış olabileceğini umut ettiklerini söyledi.Yazıcıoğlu ile dostluklarının bulunduğunu ifade eden Bakan Çelik, şöyle konuştu: ''Muhsin Yazıcıoğlu, milletin ruh ve mana köküne bağlı, adam gibi adam olan insanlardan biriydi. Ayrı siyasi çizgide ve farklı partilerde olmamıza rağmen, her zaman insani özellikleri ve dostluğu ön planda olan insanlardan biriydi. Başta kederli ailesi olmak üzere bütün BBP camiasına ve kendisini sevenlere baş sağlığı diliyorum. Diğer vefat eden arkadaşlarımızın da ailesine baş sağlığı diliyorum. Bu, büyük bir acıdır. Sabır temenni ediyorum.''




Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eşi ve çocuklarıyla Erzincan'da oy kullandı. Milli Piyango Anadolu Lisesi'ndeki 1156 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bakan Yıldırım, sandık görevlileriyle bir süre sohbet etti.



Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık

Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Tanık, oyunu Çankaya İlköğretim Okulu'nda kullandı. CHP'li Tanık, 1128 nolu sandıkta oyunu kullandı ve yoğun ilgileriyle karşılaştığı seçmenlere "hayırlı olsun" dedi. Tanık, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Seçimleri sadece Çankaya'nın, Ankara'nın değil Türkiye'nin tercihi olarak görüyorum. Seçim çalışmaları sırasında Çankayalıların gösterdiği sevginin hakkını vereceğiz Yurttaşlarımızın da katılımıyla örnek bir belediyecilik dönemine imza atarak sevgilerine
layık olacağımıza inanıyorum"
dedi.




MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Aydınlıkevler Ticaret ve Meslek Lisesi'nde oyunu kullandı.Yavaş, eşi Nusren Yavaş, kızları Armağan ve Çağlayan Yavaş ile kayıtlı olduğu 2292 numaralı sandığa geldi.Mansur Yavaş, burada yaklaşık yarım saat sıra bekledi. Sıranın gelmesinin ardından önce Nusren Yavaş oy kullandı. Eşinin oy kullanma işleminin uzun sürmesi üzerine Yavaş, "Uzun sürdü, karar veremedi herhalde'' diyerek espri yaptı. Daha sonra sandık başına geçen Yavaş, hayırlı olmasını dileyerek oyunu kullandı.Okuldan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, ''Bana, aileme, Ankara'ya, ülkemize hayırlı olsun. İnşallah farklı şekilde kazanacağız. Çünkü oy kullanan vatandaşlarımızı gördüm. Genelde bakışlarından biz siyasetçiler kime oy vereceklerini anlarız. O nedenle açık farkla alacağız diyorum. Ankara'da yeni bir dönem başlayacak'' diye konuştu.




DP Genel Başkanı Süleyman Soylu


Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, oyunu İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde kullandı.Soylu, okul çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vicdanının çok rahat olduğunu belirterek, seçim sürecinde tarif edilemez bir mücadele verdiklerini söyledi. Seçim kampanyası kapsamında çok sayıda il ve ilçeyi gezdiğini dile getiren Soylu, çok demokratik bir kampanya yaşadıklarını ifade etti. ''29 Mart, Türkiye için bir dönüm noktasıdır'' diyen Soylu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat ettiği kazaya ilişkin de şu değerlendirmede bulundu:

''Yazıcıoğlu kazası, bu devletin bir rezaletidir. Bugüne kadar seçim dolayısıyla bir şey demedik. Kazanın oluşu taze diye bir şey demedik. Bu rezalettir. Bu devletin, bu valilik sistemiyle yapılamayışı ortadadır. Türkiye'nin ciddi bir kamu reformuna ihtiyacı var. TSK da, kamu da bu reformdan nasibini almalıdır. Böyle bir anlayışla Türkiye çağdaş medeniyetler seviyesine çıkamaz. Yazıcıoğlu'nun kazası Türkiye'ye büyük bir işarettir.''

''Türkiye'nin, hiçbir işini iyi idare edemeyen bir ülke konumuna düştüğünü'' öne süren Soylu, ''Kriz yönetemeyen bir ülke konumuna düştü. Bir kazanın üstesinden gelemeyen bir ülke konumuna düştü. Bu konuda hep beraber mahcubuz, hem Yazıoğlu'nun ailesine, hem BBP ve hem de millete karşı... Yapılması gereken şeyler var ama hiçbiri yapılmadı. Türkiye'de ciddi bir irade eksikliği var ve bunun faturası millete çıkıyor'' dedi.

 

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, oyunu İstanbul'da kullandı. Egemen Bağış, seçim sürecinde bütün partilerin ellerinden geleni yaptığını, herkesin kendi mesajını ve projesini açıkladığını belirtti. Bugün halkın iradesine gidildiğini dile getiren Bağış, Türkiye'nin bugün bölgesinde parlayan bir yıldız olmasını sağlayan demokrasisine sahip çıkması gerektiğini anlattı.

Milli bir görev olan oy kullanmayı herkesin gerçekleştirmesi gerektiğini söyleyen Bağış, seçim kampanyalarının Türkiye'ye yakışır bir halde gerçekleştiğini ifade etti.

Herkesin söylemek istediğini dile getirdiğini, bundan sonra herkesin önüne bakması gerektiğini belirten Bağış, bundan sonra Türkiye'nin bütün Avrasya bölgesine ilham olabilecek bir Anayasa'ya kavuşması gerektiğini, Türkiye'nin gerekli reformları yapması,

çağdaş medeniyetler seviyesine çıkması ve Avrupa Birliği sürecinde ilerlemesi için hep beraber çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

Muhalefetin bundan sonra daha yapıcı eleştirilerle Türkiye'nin kalkınması için yaptıkları çabaya destek vermeleri gerektiğini dile getiren Bağış, ''Seçimler hayırlı olsun. Seçimden çıkacak netice ne olursa olsun yeter ki halkın iradesi olsun. Biz ona saygı
duyarız. Herkesin de saygı duymasını beklemek de en tabii hakkımız''
dedi.
Seçime az bir süre kala BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybetmenin büyük acısını yaşadıklarını belirten Bağış, birlikte meclis çatısı altında çalıştıklarını anlattı. Yazıcıoğlu'nun ideallerine ve fikirlerine sahip çıkan bir siyasi kişilik olduğunu anlatan Bağış, kendisiyle siyaset yapmanın onur verici olduğunu, onu unutmayacaklarını belirterek, tüm Sıvaslılara, partililere ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulundu.



DTP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akın Birdal


DTP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akın Birdal, oyunu Kadıköy'de kullandı.Moda İlköğretim Okulu'na gelen Akın Birdal, oy verme işlemini 1107 numaralı sandıkta tamamladı. Birdal, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: ''Hayırlı olsun. 45 gündür bir demokrasi yarışının içerisindeyiz. Bu süreçte milletimize bu seçimin ne anlama geldiğini anlattık. Ülkemiz ve halkımız adına umuyorum ve diliyorum ki iyi bir sonuç çıkar. Akşam sonuçları alacağız ama ne olursa olsun yarın bugünden farklı olacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler