Cenazeler bir bir toprağa veriliyor

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya ve pilot Mustafa Kaya İstektepe'nin cenazeleri toprağa verildi.

Yayınlanma: 30.03.2009 - 17:19
Abone Ol google-news

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği düşen helikopterin pilotu Mustafa Kaya İstektepe İstanbul'da, helikopterdeki BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya'nın cenazesi ise Sıvas'ta toprağa verildi.

Pilot İstektepe'nin cenazesi, dün İstanbul'a getirilen cenazesi için Bahçeşehir Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı.

Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri, önce BBP Sıvas İl Teşkilatı'na, daha sonra Meydan Camisi'ne getirildi. Burada konuşan Vali Veysel Dalmaz, yaşanan olayın üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Dalmaz, ''Biz kadere rıza gösteren bir milletiz. İnancımızda bu var. Dolayısıyla O'ndan geldik, yine O'na gideceğiz. Bugün Sivas yiğit evlatlarını, O'nun huzuruna gönderiyor. Dualarımızla, tekbirlerimizle onları yolcu edeceğiz'' dedi.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu da hayatını kaybeden partililerinin yakınlarına ve Sıvaslılara baş sağlığı diledi.

Daha sonra cenaze arabalarının bulunduğu bölüme kadar kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından uğurlanan cenazeler, buradan Yukarı Tekke Mezarlığı'na götürüldü. Anıt mezar şeklinde hazırlanan bölümde Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazeleri, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın aileleri, yakınları ile AKP Sıvas milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Selami Uzun, Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul'daki törene katılan İstanbul Valisi Muammer Güler ise, seçim çalışmaları öncesinde yaşanan bu olayın Türkiye'nin gündemine adeta bomba gibi düştüğünü söyledi. Milletçe yaşanan bu olayın üzüntüsünü paylaştıklarını dile getiren Güler, pilot İstektepe'nin deneyimli olmasına rağmen maalesef böyle bir elim kazanın yaşandığını ifade etti.

Törende, İstektepe'nin annesi Hayriye, eşi Elçin ve çocukları Murat ile Ayşegül İstektepe'nin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Namazın ardından yakınlarının omuzunda bir süre taşınan İstektepe'nin cenazesi, daha sonra Bahçeşehir Hoşdere Mezarlığı'nda toprağa veridi.

Törene, Vali Güler'in yanı sıra Ankara'dan Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Ahmet Tamer Büyükkantarcıoğlu, İstektepe'nin ailesi, yakınları, askeri ve çalışma arkadaşları katıldı.

İHA muhabiri İsmail Güneş'in cenazesinin ise yarın Sıvas'a getirilerek çarşamba günü Ulu Cami'de kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler