Kılıçdaroğlu: Umarım AKP kendine ders çıkartır

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. AKP'nin garanti olarak gördüğü bir çok yerde kazandıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "umarım AKP bundan kendine ders çıkartır" dedi. Kılıçdaroğlu, "Ben her şeyi yaparım" tavrının halk tarafından kabul görmediğini de seçim sonuçlarıyla ortaya çıktığını belirtti.

Yayınlanma: 30.03.2009 - 10:13
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'taki seçim bürosunda sonuçları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"AKP'nin oy deposu olarak gördüğü varoşlardaki çözülme güzel bir gelişme. Bunu tümüyle yeterli görmemekle beraber, önemli bir açılım olarak görüyoruz. Biz İstanbul'un sorunlarını çözmeye kararlıyız. Topbaş'ın İstanbullular için yaptığı her olumlu işi destekleyeceğiz. Ama Topbaş'ın hataları varsa ensesinde olacağız. Bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyoruz."

Kılıçdaroğlu, zamanın kendisi için yetersiz olduğunu söyledi ve "bir gün sadece 4 saat uyudum. 64 günde 811 saat çalıştım. 5-6 kez gittiğimiz ilçeler oldu. İstanbul'un sorunlarına yönelik kalıcı projeler hayata geçirilirse İstanbul'u daha sağlıklı bir kent haline getimek mümkün olacak." dedi.

"Siyasal partiler içinde en ciddi biçimde başarıyı biz sağlamışız" diyen Kılıçdaroğlu, "belediye başkanı sayısını yüzde 300 arttırmışız. İsterdik ki anakent belediye başkanlığını alalım. Ama bunun gerçekleşmemesi bizim başarısızlığımız olarak yorumlanamaz." dedi.

 

"Umarız AKP ders çıkarır"

Kılıçdaroğlu, "Seçim sonuçları konusunda umarım Başbakan gerekli dersleri çıkarır. Halkımız güzel bir tablo çıkardı. "Ben her şeyi yaparım" tavrını halkımızın kabul etmediği ortaya çıktı. AKP umarız kendisine ders çıkartır" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, YSK'ye yapılan itirazlar konusunda da olumlu gelişmeler beklediklerini kaydetti.

 

"İstanbul'dan ayrılmayacağım"

Kılıçdaroğlu, sorular üzerine İstanbul milletvekili olduğunu ve kentten ayrılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

"İstanbul'u bilmiyor" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, kenti  çok iyi bildiğini belirterek, "Sayın Topbaş'a ve Başbakan'a da İstanbul'u gezdirebilirim. Hatta onları hiç bilmedikleri yerlere götürebilirim" ifadesini kullandı.

Basın mensupları, "CHP liderini buldu" yorumlarını hatırlatınca, Kılıçdaroğlu kesin bir ifadeyle genel başkanlığı düşünmediğini, İstanbul'un sorunlarına kilitlendiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, şunları belirtti, "CHP'nin başında saygıdeğer, olgun, yol gösteren bir liderimiz var. Benim yapım çatışmacı siyasete uygun değil. Parti içi çatışma istemiyoruz. İstanbul'a kilitlendi. Herkesin kendi görev alanları var. Çatışma kültürünü CHP'nin dışına çıkaracağız. Bu konuda kararlıyız."

Kılıçdaroğlu, yeni yolsuzluk dosyaları açıklayıp açıklamayacağının sorulması üzerine, "İstanbul halkının çıkarlarını kim kendi lehine kullanıyorsa ister İBB olsun ister başkası olsun bu dosyaları paylaşacağım. Bu birilerine çamur atmak anlamında olmayacak. Bilgisi belgesi varsa bunu dile getireceğiz ve paylaşacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon