Türkiye'de Orman Yangınları Devam Ediyor

Ankara'nın Beypazarı ilçesinin Karaşar beldesinde orman yangını çıktı. Kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre, 2,5 hektar kızılçam ve karaçam alanı zarar gördü. Mersin' de ise, merkeze bağlı Emilerler köyü ile Gülnar ilçesi ormanlık alanda başlayan yangınlar söndürüldü. Yangınlarda toplam 800 metrekarelik alanın zarar gördüğü bildirildi.

Yayınlanma: 06.08.2008 - 13:06
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Ankara' nın Öküzçayırı mevkisinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Beypazarı Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü yangın söndürme çalışmalarına, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Aladağ, Seben ve Kıbrıscık Orman İşletme Müdürlüklerin de destek verdikleri bildirildi.
Ankara Orman Bölge Müdürü Hüseyin Avni Çatal'ın da söndürme çalışmalarına katıldığı yangının kontrol altına alındığını açıklandı.
Yangında ilk belirlemelere göre, 2,5 hektar kızılçam ve karaçam alanın zarar gördüğünü belirten Çinko, yangının söndürülmesi için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Mersin'de ise; merkeze bağlı Emirler Köyü ile Gülnar ilçesindeki orman alanında çıkan yangınlar söndürüldü.Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yaptığı açıklamada; merkeze bağlı Emirler köyü yakınlarında ve Gülnar ilçesine bağlı Dayıcık mevkisinde yangın çıktığını söyledi. Her iki yangına da anında müdahale edildiğini ifade eden Gözükara, ''Yangınlarda toplam 800 metrekarelik alan zarar gördü. Ekiplerimizin başarılı müdahalesi neticesinde, yangınlar söndürüldü. Yapılan araştırmalarda yangınların ikisinin de anız yakmadan kaynaklandığı yolunda bilgi var. Konu bu yönüyle de araştırılıyor'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler