Seçim gölgelendi

İstanbul ve Ankara'da başa baş giden seçim yarışı sırasında bilgisayar sisteminin çökmesi ve bazı bölgelerde elektriklerin kesilmesi muhalefetin tepkisine neden oldu. Sistemin çökmesinin CHP adaylarının öne geçtiği haberlerinin ardından gelmesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "Bize gelen bilgilere göre 2 puan öndeyiz. YSK'yi göreve çağırıyoruz. Endişelerimiz giderilmezse sonuca itiraz edeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 30.03.2009 - 11:39
Abone Ol google-news

Seçimlere, oy sayımının ardından verilerin girilmesinde yaşanan teknik arıza ve elektrik kesintileri damgasını vurdu. Özellikle başa baş geçen yerlerde YSKnin bilgisayar sisteminin çökmesiyle veri akışının kesildiğinin açıklanması şüpheleri arttırdı. İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale, Isparta ve Hatayda yaşanan sorunlara tepki gösteren muhalefet partisi adayları Yüksek Seçim Kurulunu (YSK) göreve çağırdı. CHP’li Önder Sav “Bizim milletvekillerimiz seçim kurullarına yaklaştırılmazken AKP’li bakanlar baskıda bulunmuşlardır. İktidar. Seçim kurullarına müdahil olmuştur” dedi.

İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bilgisayar sisteminin çökmesi ve bazı yerlerde elektriklerin kesilmesini endişe verici bulduklarını belirterek Seçimin dürüstlük bağlamında sağlıklı olmasını istiyoruz. Sonuca saygı göstereceğiz Ancak bu tablo bizi rahatsız ediyor. YSKyi göreve çağırıyoruz. Endişelerimiz giderilmezse biz de sonuca itiraz edeceğiz diye konuştu. Oyların YSKye aktarılmasında yaşanan sorunların kaygı verici olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Mevcut tabloda sorun var. Hükümeti de diğer partilileri de sandık başlarında göreve çağırıyoruz dedi. Eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de birçok ilçe seçim kurulunda bilgisayar sisteminin çökmesinin düşündürücü olduğunu belirtti.

CHP Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Murat Karayalçın da Çankaya ve Yenimahallede alınan sonuçların YSKnin sistemine aktarılmadığını, Çankayanın çok büyük bir bölümünde elektriklerin kesildiğini ve bunun ilgili çok ciddi sorunlar yaşandığını söyledi. Karayalçın şunları söyledi: Bize gelen bilgilere göre ve bizim değerlendirmemize göre seçim, bizim yaklaşık 2 puanlık bir üstünlüğümüzle tamamlanacaktır. Ancak televizyonlardan Yenimahalle ve Çankayanın bilgileri işlenmemektedir. O bilgiler televizyon sonuçlarına yansımamaktadır. Bununla ilgili olarak gerekli girişimler ve uyarılar yapılmıştır. Çankayanın çok büyük bir bölümünde elektrikler kesilmiştir. Bunun yaratmış olduğu çok ciddi sorunlar değişik yerlerde yaşanmaktadır.

MHP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mansur Yavaş, yaşanan teknik sorunların ardından bir basın toplantısı düzenleyerek partililere sandığa sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Yenimahallede AKP ilçe başkan yardımcısının bilgisayarla oynarken yakalandığı, ilçe seçim kurulunda bir sandığın çalma girişiminde bulunulduğunu kaydeden Yavaş, “Sandıklar tehlikededir. Seçime gölge düşmek üzeredir. Sağlıklı veri girişi yapılamamaktadır. Bu nedenle başta YSK Başkanlığı olmak üzere, emniyet görevlileri dahil herkesi göreve çağırıyorum. Bazı seçim kurumlarının önünde belediye otobüsleri bulunmaktadır. Belediye araçlarını çekin, seçim kurullarının önünden çekin dedi.

 

Bahçelievler’de dayak

Bahçelievler İlçe Başkanı Dr. Hüseyin Özkahraman, sandık görevlilerinin oy çuvallarını ilçe seçim kuruluna götürürken parti gözlemcilerinin ve sandık görevlilerinin araçlara alınmadığını, polis tarafından dövüldüğünü söyledi. Özkahraman, ilçe emniyet müdürüne ve ilçe seçim yetkililerine durumu bildirmelerine karşın gerekli önlemin alınmadığını belirterek İlçe başkanı olduğum halde polis tarafından tartaklandım dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler