2010 yolunda hedef baraj

Ulusal takım İspanya yenilgisinin ardından gözünü ikinci maça çevirdi. Hesaplar ise 2010 yolunda baraj maçlarına kalmak üzerine.

Yayınlanma: 30.03.2009 - 12:33
Abone Ol google-news

2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde İspanya’ya deplasmanda 1-0 yenilen ulusal takımda hedef artık baraj maçlarına kalabilmek. Ali Sami Yen’de oynanacak zorlu İspanya maçı öncesi Ay - Yıldızlıların grupta Bosna Hersek’in ardından 3. sıraya düşmesi ulusalların en iyi ikinciler arasında yer alma şansını da azalttı. Ulusal Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in, “Sanırım İspanya grup birincisi olur ve biz de ikinci ama Dünya Kupası’nda olacağız” tezi de tehlikeye girdi.

Deneyimli teknik adam grupta yenilgisiz liderliğini sürdüren İspanya’yı Ali Sami Yen’de yenerek grubu ikinci tamamlamanın hesaplarını yapıyor. Fatih Terim zorlu mücadele öncesi, “İstanbul’da daha farklı olacak” dedi. Türkiye’nin herkesi yenebilecek güçte olduğunu ve İstanbul’daki maçta bunu başarabileceklerini savunan deneyimli teknik adam, “Gelecek çarşamba çok değişiklik yapabiliriz ve yapmak zorundayız” değerlendirmesini yaptı. “Sonuç sizce adil mi” sorusuna Terim, “İlk yarı için hayır ama ikinci yarı, gol sonrası İspanya bizden daha iyi oynadı” yanıtını verdi. Terim, ulusal takım iyi oynarken Semih’i oyundan almasıyla ilgili gelen eleştirilere ise “İkinci yarı başlarken oyunu orta sahada tutmak adına yaptım. Çünkü fiziğimiz 60’tan sonra aynı şekilde yanıt vermiyor. 2 santrfor oynadık cesuruz, birini çıkardık korkağız; böyle bir şey yok” diyerek karşılık verdi. “Ekonomik oynamak zorundayız. Avrupa seviyesinde daha yüksek durumda olmalıyız” ifadesini kullanan Terim, “İspanya’nın kötü oynaması bizim oyun stilimizdendi. İlk 45 dakika iyiydik ama sonrasını getiremedik” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon