G20 Zirvesi'ne 'yoksulluğu unutmayın' çağrısı

İngiltere'de Müslüman, Hristiyan ve Musevi din adamları ortak bir bildiri yayımlayıp, G20 liderlerine "yoksulları unutmayın" çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 30.03.2009 - 13:01
Abone Ol google-news

İngiltere'de Müslüman, Hristiyan ve Musevi din adamları ortak bildirilerinde, "yoksulların ihtiyaçlarının unutulmasının, geçmişin üzücü hatalarıyla gelecekteki haksız adaletsizliklerin bütünleşmesi olacağı" uyarısını yaparken, devlet adamlarının karşı karşıya bulunduğu güçlüklerin farkında olduklarını da ifade etti.

Aralarında İngiltere Anglikan Kilisesi lideri Canterbury Başpiskoposu Dr. Rowan Williams ve Müslüman toplumunun ileri gelenlerinden Muhammed Abdülbari'nin de bulunduğu 32 imza sahibi, ekonomik ve sosyal sınıf gözetilmeksizin refahın herkes için artırılması adına önlem alınmasını istedi. Dini liderler, piyasa mekanizmalarının gerekleri yerine getirmekle insan onurunun korunması arasındaki "kayıp dengenin" de yeniden yaratılmasını istedi.

Katolik kilisesi lideri Cardinal Murphy O'Connor, "Bu ekonomik güçlüklerin yaşandığı şu günlerde bütün dünya liderlerinin dünyadaki yoksullara verdikleri sözleri unutmamaları büyük önem taşıyor" dedi.

Anglikan Kilisesi lideri Rowan Willams da "Yoksullar için dua ediyoruz ve yapılacak zirvenin daha adil bir dünyanın yaratılmasına hizmet etmesini diliyoruz. Dünyada bu zirveye yönelik olarak ortaya çıkan beklentilerin yerine gelmesini diliyoruz" ifadesini kullandı.

 

İngiltere'de gözaltı

İngiltere'de polisin G20 zirvesi öncesinde terör eylemi hazırlığı içinde olduğu iddia edilen 5 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Devon bölgesinde gözaltına alınan kişilerden ikisinin kadın olduğu kaydedildi. 16 ila 25 yaşlarındaki kişilerin 27-29 Martta yapılan operasyonlar çerçevesinde Pylymouth ve civarındaki ev ve iş yerlerinde yakalandığı belirtildi.

Aranan ev ve iş yerlerinde ele geçirilen silah ve şüpheli maddelere el konulduğu açıklandı.

Polis sözcüsü, hiçbir dini grupla bağlantısı bulunmayan gözaltındaki kişilerin tümünün İngiliz olduğunu ifade etti.

Zanlıların terörle mücadele yasasına muhalefet suçlamasıyla karşı karşıya bulunduğuna işaret edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler