Hamas 38 tutukluyu serbest bırakmayı planlıyor

Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas hükümeti, El Fetih'le arasındaki diyalog görüşmelerinin yeniden başlaması öncesinde, El Fetihli siyasi tutuklulardan 38'ini serbest bırakmayı planlıyor.

Yayınlanma: 30.03.2009 - 14:37
Abone Ol google-news

Hamas El Fetihli tutuklulardan 38'ini serbest bırakmayı düşünüyor. Hamas hükümetinin, bunun El Fetih'le görüşmelere ivme kazandıracağı umudunda olduğu belirtildi.

Gazze'deki Hamas milletvekillerinden Eşref Cuma'nın, bir süre önce El Fetihli siyasi tutukluların aileleriyle görüştüğü ve ailelere de belirlenen isimlerin serbest bırakılacağını ilettiği öğrenildi.

Eşref Cuma, her iki tarafın, gerek Gazze'de gerekse Batı Şeria'daki tüm siyasi tutukluları serbest bırakması çağrısında da bulundu.

Serbest bırakılacaklar arasında adı geçenlerden en az ikisinin ömür boyu hapse mahkum edildikleri de belirtildi.

Eşref Cuma'nın verdiği bilgiye göre, diğer tutukluların serbest bırakılması henüz programda bulunmuyor.

Hamas ve El Fetih, Mısır'ın arabuluculuğunda, aralarındaki anlaşmazlıkları gidermek ve yeniden bir ulusal birlik hükümeti bünyesinde, FKÖ'nün yapısını, genel ve başkanlık seçimlerini düzenlemek, güvenlik ve diğer sorunları çözmek üzere bir araya gelmişlerdi.

Taraflar, yaklaşık on gün kadar önce toplantılarını, nisan ayı başında yeniden devam etmek üzere aralarında anlaşmaya vararak ertelemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler