İstanbul'da polis vahşeti

Bir polis kendi kendine söylenen genci vurdu. Polis, meslektaşları gelene kadar gence yardım edilmesini engelledi. Genç kurtarılamadı. Oto elektrikçisinde çalışan İnci'nin babası Zihni İnci , "Oğlum 6 ay önce askerden geldi. Sözlüydü ve birkaç ay sonra nişan yapmayı düşünüyordu. Mürüvvetini görecektim” diyerek ağladı.

Yayınlanma: 07.08.2008 - 08:31
Abone Ol google-news

Bahçelievler’de 2 yıllık polis memuru Mustafa Taştan, yolda yürürken tartıştığı Cem İnci’yi (22) silahla karnından vurarak öldürdü. İnci’nin olay anında yanında bulunan arkadaşı R.Ç., “Cem, üzerine meyve suyu sıçradığı için kendi kendine söyleniyordu. Polis bunu kendisine küfür olarak algıladı ve Cem’i vurdu” dedi.

Hürriyet Mahallesi Mahmutbey Caddesi 19. Sokak üzerinde önceki gün saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda, İnci arkadaşı R.Ç. (17) ile iş dönüşü eve dönerken, aynı mahallede oturan 2 yıllık polis memuru Mustafa Taştan’la karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışma sonrası polis memuru Taştan, İnci’yi karnından silahla vurarak öldürdü. Arkadaşını kaybeden Ç., olayı şöyle anlattı:

‘Bana mı küfrediyorsun?’

Saat 18.00 sıralarında Cem abi işten çıkmış eve giderken ona rastladım. Aynı yerde oturduğumuz için beraber yürümeye başladık. 19. Sokak içine geldiğimizde Cem abi, önündeki meyve suyu kutusuna bir tekme vurdu. Yarısı dolu olan kutudaki su Cem abinin üzerine sıçradı. Üstü kirlenen Cem abi, sinirlenip ‘Hay aksi. Bütün pislikler de beni bulur. Şimdi başlayacağım kutusuna’ diye söylendi. Bu sırada yanımızdan mahalleden tanıdığımız polis memuru Mustafa Taştan geçiyordu. Birden Cem’in üzerine yürüyüp ‘Ne diyorsun lan! Bana mı küfrediyorsun? Kimsin lan sen!’ dedi. Cem ‘Ne alakası var abi. Kendi kendime konuşuyorum. Seninle bir ilgisi yok’ diye cevap verdi.

Kimse yardım elini uzatamadı

Tartışma uzayınca polis memurunun tabancasını çıkartıp Cem’e doğrulttuğunu belirten Ç., “‘Öldürürüm lan seni. Elimden kimse alamaz. Şerefsiz’ dedi. Bu olanlar karşısında donup kalmıştım. Sadece olanları izliyordum. Cem ‘Dur abi. Ne yapıyorsun? Kendine gel’ diyerek silahı tutmaya çalıştı. Tam o anda silah bir el patladı.

Elinden ve karnından vurulan Cem, yere yığıldı. Yardım etmek için eğilince yakamdan tutup kaldırarak ‘Sen de benimsin. Akıllı ol. Seni de oraya yığmayayım’ dedi” diye konuştu. Ç., Taştan’ın cep telefonundan karakolu arayıp, “Benim sokakta birisini vurdum. Hemen buraya gelin. Kalabalık gelin” dediğini, polisler gelene kadar da kimsenin yaralı olan İnci’ye yaklaşmasına izin vermediğini anlattı. Taştan, 5 dakika içinde gelen ekiplere silahını verip teslim oldu. 100’e yakın polis herhangi bir linç girişimi yaşanmaması için sokakta geniş güvenlik önlemleri aldı.

Mahalle sakinlerinin verdiği bilgiye göre, yaklaşık bir saat sonra gelen ambulansla hastaneye  kaldırılan İnci, kurtarılamadı. Taştan, gözaltına alındı.

‘Mürüvvetini görecektim’

Cem İnci, 4 çocuklu ailenin en büyük erkek çocuğuydu. Oto elektrikçisinde çalışan İnci, 6 ay önce askerden geldi. Sözlüydü ve birkaç ay sonra nişan yapmayı düşünüyordu. Sinir krizleri geçiren baba Zihni İnci “Mürüvvetini görecektim” diyerek ağladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler