KESK: Bu seçimleri iktidar kaybetmiştir

KESK Genel Başkanı Sami Evren, ''Yerel seçimlerin mağlubunun siyasi iktidar olduğunu'' söyledi. AKP'nin bu seçim sonuçlarından gereken dersleri çıkarması gerektiğini belirten Evren, AKP'ye sermaye yanlısı tutumundan vazgeçmesini ve Kürt sorununun çözümünü dışarıda aramayı bırakmasını önerdi.

Yayınlanma: 30.03.2009 - 15:39
Abone Ol google-news

KESK Genel Başkanı Sami Evren, yaptığı yazılı açıklamada, 2009 yerel seçimlerine ''Krizi görmemeye, göstermemeye çalışan bir siyasi iktidarla girildiğini'' belirtti.

''AKP'nin bütün devlet olanaklarını kullanarak, valileri dahi seferber ederek hazırlandığı seçimlerden ciddi bir oy kaybıyla çıktığını'' ifade eden Evren, ''Bu seçimin mağlubu siyasi iktidardır. Bizzat Başbakan'ın kendisi bu seçimi bir güven oylamasına dönüştürmüş, çıtalar belirlemiş, ancak kendi çıtalarının altında kalmıştır'' görüşünü bildirdi.

Sami Evren, seçimin galibinin ise hem oylarını hem de belediye başkanlık sayısını artıran DTP olduğunu savunarak, ''Bu demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü açısından anlamlıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

AKP'nin bu seçim sonuçlarından gereken dersleri çıkarması gerektiğini belirten Evren, açıklamasında, ''AKP seçimlerden çıkan bu sonucu doğru okumaz ve IMF ile anlaşma başta olmak üzere sermaye yanlısı tutumunda ayak direrse, Kürt sorununda çözüm dinamiğini ülkede değil, dışarıda aramakta ısrar ederse, bugün yaşadığı seçim yenilgisini arar duruma düşecektir'' ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler