1. Ordu Karargahı'na havan topu

Üsküdar'da meydana gelen patlamalara, ateşlenen havan mermilerinin neden olduğu bildirildi. Saldırıda terör örgütü PKK üzerine yoğunlaşıldığı belirtildi. Saldırganların hedefinin 1. Ordu Komutanlığı'nın Selimiye Kışlası olduğu iddia edilirken patlamada hafif yaralanan üç kişi çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

Yayınlanma: 07.08.2008 - 09:30
Abone Ol google-news

Üsküdar'da meydana gelen patlamalarda, Karacaahmet Mezarlığı içerisinden 4 adet havan mermisinin ateşlendiği, bunlardan 3'ünün mezarlığın içerisine, diğerinin ise Üsküdar Belediyesi Ek Hizmet Binası'nın atölyeler kısmına düştüğü öğrenildi.

Patlamaya önce bomba veya çöp gazı sıkışması yolaçtığı öne sürülürken, daha sonra Karacaahmet Mezarlığı içerisinden fırlatılan 4 adet havan mermisinin neden olduğu ifade edildi. Ateşleme tezgahının ise mezarlıkta bulunduğu öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, 4 merminin eski ve nemli olmasından kaynaklı olarak kısa mesafeye düştüğünü açıkladı. Bu arada, saldırganların hedefinin patlama yerine yaklaşık 500 metre uzaklıktaki 1. Ordu Komutanlığı'nın Selimiye Kışlası olduğu iddia edildi. Emniyet yetkilileri, soruşturmanın terör örgütü PKK üzerinde yoğunlaştığını da açıkladılar.

Patlamada, Temizlik İşleri Bakım Onarım Atölyesi'nde çalışan Şefik Kundu adlı işçi ile, Yaşar Mızrak ve Yasin Yılmaz hafif yaralandı. Yaralıların çevre hastanelerde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, devriye görevi sırasında yaşamını yitiren polis memuru İlhan İlmeç için düzenlenen cenaze töreninde gazetecilerin patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı. Güler, ''Şimdi oradaki patlamanın sebebi araştırılıyor. Çöplerin içinden mi çıkmıştır? Başka bir yerden mi gelmiştir? Bütün boyutlarıyla olay araştırılıyor. Çok kısa zamanda basına bu konuyla ilgili bilgi vereceğiz'' dedi.
Patlamaya ''el bombası'' veya ''havan mermisinin'' neden olup olmadığına ilişkin bir soruyu ise Güler, ''Patlamanın nedenini tespit etmeye çalışıyoruz. Patlamaya neden olan maddenin niteliği nedir, nereden gelmiştir, oraya nasıl konmuştur gibi...'' diye yanıtladı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da patlamaya ilişkin şu bilgilere yer verdi: ''Araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Patlamalar, çöp kamyonundan mı, yoksa çöpten mi kaynaklandı bunu araştırıyoruz. Hafif şekilde yaralanmış ve tedavisini ayakta görmüş 3 işçi var, durumları iyi. Bomba uzmanı ekipler burada çalışmalarını sürdürüyorlar. Raporlarını alacağız ve çalışmalarımızı sizinle paylaşacağız.''

Olayla ilgili incelemelerin sürdüğü bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler