Üçlü Zirve'nin ayrıntıları netleşiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde yarın Ankara'da yapılacak ''Türkiye-Afganistan-Pakistan'' üçlü zirvesinde, Afganistan-Pakistan ikili ilişkileri ve Türkiye'nin de katılımıyla oluşturulacak ortak projelerin ele alınacağı bildirildi.

Yayınlanma: 31.03.2009 - 08:48
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin tarihi dostluk ve kardeşlik ilişkilerine sahip olduğu Afganistan ve Pakistan'ın cumhurbaşkanlarının katılımıyla yarın Ankara'da üçlü zirve toplantısı gerçekleştirileceği hatırlatıldı.

Açıklamada, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari'nin katılacağı toplantının, 2007 yılında başlayan üçlü işbirliği sürecinin üçüncü zirvesi olacağı belirtildi.

Toplantıda, bölgedeki güvenlik durumu, Afganistan-Pakistan ikili ilişkileri ve bu ilişkilerin bölgeye yansımalarının ele alınacağı kaydedilen açıklamada, Türkiye'nin de katılımıyla oluşturulacak, bölgenin istikrar, güvenlik ve refahına katkıda bulunmayı hedefleyen ortak projelere ilişkin konularda da görüş alışverişinde bulunulacağı ifade edildi.

Açıklamada, ''Her iki kardeş ülkeyle arasındaki özel bağlardan kaynaklanan sorumluluk duygusuyla hareket eden Türkiye'nin girişimiyle gerçekleştirilecek zirve toplantısının temel amacı, üç ülke arasındaki dayanışmayı daha da pekiştirerek bölgenin istikrar ve kalkınmasına katkıda bulunmaktır'' denildi.
 

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde yarın düzenlenecek olan Afganistan-Pakistan-Türkiye üçlü zirvesine katılmak üzere Ankara'ya geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler