Bozova'daki silahlı kavga

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde, ''arazi anlaşmazlığı'' nedeniyle iki aile arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 3 kişinin toprağa verilmek üzere köye getirildiği sırada, bir grup, olayın zanlıları olduğu iddia edilen kişilere ait ev ve otomobilleri ateşe verdi.

Yayınlanma: 31.03.2009 - 12:44
Abone Ol google-news

Dün meydana gelen silahlı kavganın ardından Şanlıurfa Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazeler sabah saatlerinde yakınlarınca ilçeye bağlı Konuksever köyüne götürüldü.

Cenazelerin köy mezarlığına götürülüşü sırasında, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir grup, silahlı kavganın zanlıları olduğu iddia edilen kişilere ait 3 ev, 2 ambar, 3 otomobil, 4 traktör, 1 biçerdöver ve birkaç tarım aletini ateşe verdi.

Bu sırada güvenlik önlemi için köyde bulunan jandarma ekipleri, gruba müdahale etti. Şanlıurfa ve Bozova'dan gelen itfaiye ekipleri ve askerlerin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Jandarma ekipleri olayla ilgili oldukları iddiasıyla 33 kişiyi gözaltına aldı.

Bu arada, İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur ile Bozova Kaymakamı Mehmet Özel de olay yerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı Konuksever köyünde aralarında soyadı benzerliği bulunan ve komşu oldukları öğrenilen iki ailenin fertleri arasında, köye yapılacak bir evin inşaatıyla ilgili çıkan kavgada, köyde çiftçilikle uğraşan Bekir (35), Şeyho (40) ve Kadir Taş (30) kardeşler, kalaşnikofla vurularak öldürülmüş, 1'i ağır 7 kişi ise yaralanmıştı.

Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında cinayet zanlısı oldukları iddiasıyla 3 kişi, jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler