Zana, aynı savunmayı okudu

Yargılandığı bir dava sırasında yaptığı savunmada terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan kapatılan DEP'in Eski Milletvekili Leyla Zana, duruşmada yine aynı savunmayı okudu.

Yayınlanma: 31.03.2009 - 12:46
Abone Ol google-news

Terör örgütü PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle yargılanan Leyla Zana'nın yargılanmasına devam ediliyor. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık Leyla Zana ile avukatları Cabbar Leygara, Meral Bektaş Danış ve Muharrem Erbey hazır bulundu. Sanık Zana, duruşmada, hakkında dava açılmasına neden olan savunmayı okuyarak, ''Savunmanın savunmasını yapıyorum'' dedi.

Cumhuriyet savcısı, bir önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanığın mahkeme huzurunda yaptığı savunmanın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek, ''Tüm deliller bütün olarak değerlendirildiğinde sanığın, terör örgütü PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan'ı yüceltmek, övmek ve onu önder olarak kabul etmek suretiyle terör örgütünün propagandasını yaptığı anlaşılmaktadır'' demişti.

Mütalaada, sanık Zana hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun ''terör örgütünün propagandasını yapma'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Sanık avukatları, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için mahkemeden ek süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanık avukatının savunma hazırlaması için duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler