Kirmir Çayı kurudu

Beypazarı'nın içinden geçen ve ilçenin en büyük çayı olarak bilinen Kirmir Çayı kurudu, ilçe halkı tarlalarını sulamak için yeni arayışlara girdi. Sebzecilikle geçinen yöre halkı durumdan son derece kaygılı. Halk çare olarak, sondaj yöntemiyle su çıkarmayı düşünüyor.

Yayınlanma: 08.08.2008 - 11:40
Abone Ol google-news

Beypazarı'nın içinden geçen ve ilçenin en büyük çayı olarak bilinen Kirmir Çayı kuruması,  çiftçileri tarlalarını sulamak için yeni arayışlara yöneltti.

Beypazarı'nda sulamalı tarım yapıldığını belirten çiftçiler, ''Su bizim can damarımız. Havuç tamamen su ile üretilen bir sebze, ıspanak, marul, soğan ve benzeri sebze türleri de tamamen sulu olarak yapılıyor. Zor durumdayız ne yapacağımızı şaşırdık''dedi.

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, Kirmir Çayı ve İnözü Deresi'nde suyun kesilmesi karşısında, çiftçilerin tarla kenarlarına kuyu ve sondaj vurdurarak çıkacak su ile sebzelerini yetiştirmeye devem edeceklerini, tarım işinin su kesildiği zaman tamamen çıkmaza gireceğini söyledi.

Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı ve Çayırhan hattında akan Kirmir Çayı'nın deltasında Akdeniz iklimine özgü incir ve zeytin ağaçları yetişiyor.
Delta aynı zamanda, angut, sakarca kazı, küçük kuğu, sessiz kuğu, elmabaş, tepeli, dikkuyruk, ak balıkçıl, gri balıkçıl ve gece balıkçıl gibi göçmen kuşlarının konuklama yeri.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler