Üniversite öğrencileri eylem yaptı

Muğla Üniversitesi'nden yaklaşık 300 öğrenci, toplu taşıma ücretlerinin yüksek olduğu ve kaldıkları öğrenci yurdunun bulunduğu mahallede 3 saat süreyle elektrik kesintisi yaşandığı gerekçesiyle protesto gösterisinde bulundular.

Yayınlanma: 01.04.2009 - 06:50
Abone Ol google-news

Muğla'nın Kötekli mahallesinin girişinde toplanan öğrenciler, belediyenin ''akıllı kart'' uygulaması kapsamında kendilerinden alınan 5 liralık sabit ücretin kaldırılmasını ve 90 kuruş olan halk otobüsü ücretinin 50 kuruşa indirilmesini istediler.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ü de protesto eden öğrenciler, belediye başkanının seçimlerden önce sorunun çözümü için verdiği sözü tutmadığını öne sürdüler.


3 saat süreyle yaşanan elektrik kesintisi

Toplu taşıma ücretlerini protesto eden öğrenciler, öğrenci yurdunun bulunduğu mahallede 3 saattir elektrik kesintisi yaşandığı için ders çalışamadıklarını ve sınavlara hazırlanamadıklarını savunarak, mahalleye girişi sağlayan yolda oturma eylemi yaptılar.

Protestolarını, bir sürede aynı mahallede bulunan ve jeneratörü olduğu için elektrik kesintisi yaşanmayan kız öğrenci yurdunun önünde sürdüren öğrencilerin, mahalleye giriş yapan araçları da engelledikleri gözlendi.

Yürüyüş sırasında öğrenciler ''Ulaşım hakkımız engellenemez, müşteri değil öğrenciyiz'' , ''Osman Gürün istifa'', ''Yönetim istifa'' ''Elektrik yoksa, sınav da yok'' diye slogan attılar.
Yaklaşık 5 saat süren protestonun ardından öğrenciler olaysız dağıldı. Gösteri sırasında jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri aldıkları gözlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler