Gazeteler'de bugün

Yayınlanma: 08.08.2008 - 09:50
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Hedef Selimiye


1.Ordu Komutanlığı'na hava saldırısı düzenlendi. Topun eski olması faciayı önledi. 3 kişi yaralandı. Üsküdar Belediyesi'nin Selimiye'deki ek hizmet binasının yanında peş peşe meydana gelen patlamalarda 3 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, Karacaahmet Mezarlığı'nda havan topu düzeneği bulundu. Havan topunun eski olması yüzünden mermilerin hedefe ulaşamadığı öğrenildi.

Kuran kursunda kızlara tecavüz

Dinci yerel bir gazetede de yazan öğretmen tutuklandı. Çorum'da Esnar Vakfı Çorum Şube Başkanı, Mehmetçik Lisesi'nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni evli ve iki çocuk babası Zekai İşler'i vakıfta Kuran öğrenen 15 yaşındaki Ö.Y'ye tecavüz ettiği, E.G'yi de taciz ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Dinci bir gazetede yazan Zekai İşler, Cumhuriyeti ve başyazarımız İlhan Selçuk'u hedef almasıyla tanınıyor.

TÜSİAD da eleştirdi

Eğitimde siyasi müdahaleye karşı çıkan iş dünyası, Gül'ün rektör atamalarına tepkili TÜSİAD'ın yaptığı açıklamada, eğitimin siyasetin müdehale alanı olmaktan kesinlikle çıkarılması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, "Şüphesiz yasalarla yetkilendirilmiş kurumlar bu yetkilerini kullanacaklardır. Ancak bu yetki kullanımı, YÖK sisteminin sorun üreten yapısını değiştirmektense, her karar ve atama tartışmalara yol açmaktadır" denildi.


HÜRRİYET

Süleymaniye gizli raporu

Ergenekon davası sanığı Muzaffer Tekin'in evinde 2003'te Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına 'çuval' geçirilmesi olayıyla ilgili gizli rapor ele geçirildi.

Okullara ibadethane istedi

AKP'li Edibe Sözen, hazırladığı "Gençleri Koruma Yasası"ndaki ilkokullar dahil tüm okullarda ibadethane açılmasına ilişkin taslak konusunda Almanya'dan esinlendiğini söyledi. Sözen, taslağın azınlıklara yönelik olduğunu, ilkokullarda mescit açılması gibi bir amacının olmadığını belirtti.

Tarihinin en yüksük katılımlı olimpiyatı

'Bir Dünya Bir Rüya' sloganıyla bugün başlayacak olan 2008 Pekin Olimpiyatları'nın açılış töreni, 'Kuş Yuvası' olarak adlandırılan Ulusal Stadyum'da gerçekleştirilecek. 10 bin 564 sporcunun yarışacağı, 21 bin gazetecinin izleyeceği oyunların açılış töreni TSİ 15.00'te başlayacak ve 3.5 saat sürecek.28 yerel dans ekibi 75 dakika boyunca gösteriler yapacak.


MİLLİYET

Selimiye'ye havan topu


Karacaahmet Mezarlığı'na kurulan mekanizmadan 4 havan topu mermisi atıldı. Biri belediyenin ek binasına isbet eden mermilerin asıl hedefi Selimiye Kışlası'ydı.
Saldırının emekli Albay Hamit Günsur'un mezarınnı da bulunduğu aile kabristanından gerçekleştirildiği tespit edildi. Subaylarla polislerin ortak incelemelerinde, kullanılan mermilerin el yapımı olduğu anlaşıldı.

Katil polise koruma kalkanı


İstanbul Bahçelievler'de 22 yaşındaki Cem İnci'yi sokak ortasında öldüren polis Mustafa Atasoy'un (26) meslektaşları, kelepçe takmadıkları arkaddaşlarını cezaevine sarılarak uğurladı.

Ölüm bu kez de askeri tersanede

Askeri gemilerin bakımının yapıldığı Pendik İstanbul Tersanesi'nde çıkan küçük bir yangını ayağıyla söndürmeye çalışan tersane işçisi Yusuf Aksungur yanarak hayatını kaybetti.

 

RADİKAL

"Darbe günlüklerinin papucunu dama atan vahim belgeler"

Bu sözleri 2003'te bir kuvvet komutanı söyledi:1-1.5 sene içinde radikal kararlar almak zorundayız. Hükümetten halkın ümidinin kalmaması lazım. Bu sözler TSK'nın üst düzey komutanlarının 15-16 temmuz 2003'te yaptıkları toplantıda tutulan notlardan alındı.Özden örnek'e ait olduğu öne sürülen ve aynı dönemi anlatan günlüklerle örtüşen notlar sanık Muzaffer Tekin'in evinde ele geçirildi. Belgenin kaynağı Fikret Emek.

Kışlaya havan topu

Üsküdar'da Belediye binasına 4 havan topu düştü.Polis'e göre hedef Selimiye Kışlası'ydı.
Türkiye'nin en büyük metropolünün en büyük ilçelerinden Üsküdar'da belediyenin binasının bahçesine dört havan topu mermisi düştü. Üç kişi hafif yaralandı. Polis kaynakları, Karacaahmet Mezarlığı'ndan yapılan atışların 1. Odu kararğahı Selimiye Kışlasını hedef aldığını belirtti. Askerlerde olay yerinde inceleme yaptı.

 

TERCÜMAN

Dinci vakıfta iğrenç olay


Çorum'da Ensar Vakfı Başkanı, 15 yaşındaki iki kıza tecavüzden tutuklandı. kızlardan birinin 3.5 aylık hamile olduğu anlaşıldı.

Dayak korkusundan acil servisin içine arabasıyla girdi

Samsun'da magandaların kovaladığı doktor can havliyle acil servise daldı. Mehmet Aydın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Abdullah Taşkın, Cumhuriyet Meydanı'nda yol verme yüzünden biri bayan 4 kişinin saldırısına uğradı.

Kapanan şirket arttı

TOBB'un verilerine göre; Ocak- Temmuz döneminde kapanan şirket sayısı yüzde 1.03 artarak 6 bin 206'ya çıktı.

 

AKŞAM

Madalyanız bol olsun

Olimpiyat ateşi bugün 29'uncu kez yanacak. Türkiye'yi 12 dalda 68 altın çocuk temsil ediyor.

Gizli tanık rezaleti

Ergenekon iddianamesinde inanılmaz ihmal. Savcılar, halen cezaevinde olan, davanın gizli tanıklarından H.B.'yi deşifre etti. H.B.'nin gizli kalması gereken kimlik bilgileri, sanık avukatlarına dağıtılan delil CD'lerinde çıktı.

Kırılma noktası Dolmabahçe mi


CHP ile Genelkurmay'ın arasındaki gerginlik, son YAŞ toplantısı ve Büyükanıt'a alınan zırhlı aracın gündeme getirilmesiyle zirveye çıktı. Kulislerde, asıl kırılma noktasının Erdoğan'la Büyükanıt'ın, 5 Mayıs'ta Dolmabahçe'de yaptığı ve 3.5 saat süren toplantı olduğu konuşuluyor.

 

POSTA

İbrahim Tatlıses gözaltına alındı

İbrahim Tatlıses'in uzun süre birlikte yaşadığı Derya Tuna, İstanbul'da sahne alacağı Günay Restaurant'tan çıkarken 14 ekim 2002'de Hüseyin Bozan tarafından bacağından vurulmuştu. Hüseyin Bozan geçen mayısta "İbrahim Tatlıses,Derya Tuna'yı öldürmem için bana 500 bin dolar teklif etti" diye ifade vermişti. İbrahim Tatlıses, dün İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.
 
Hedef askerdi

İstanbul'da dün teröristler Karacahmet Mezarlığı'na havan topu düzeneği kurup ateş etti. Toplardan biri Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri binasına isabet etti. Binadaki yüz işçinin yarım saat önce işe çıkmış olması bir faciayı engelledi. Uzmanlar "Asıl hedef 500 metre ötede bulunan 1. Ordu Komutanlığı'ydı" diyor. İstanbul Üsküdar Belediyesi ek hizmet binası ve yakınındaki Karacaahmet Mezarlığı'nda dün saat 09:13'te 4 ayrı patlama meydana geldi. Patlamalarda 3'ü işçi 4 kişi yaralandı.Uzmanlar "Bombaların asıl hedefi İstanbul'un en önemli askeri merkezi olan 1.Ordu'ydu" diyor. Olay sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan'da Üsküdar'daki evindeydi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Başbakanın evine giderek olayla ilgili bilgi verdi.

Ameliyathanede kene paniği

Kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi(KKKA) hastalığından bir hemşirenin öldüğü Bolu Köroğlu Devlet Hastenesi'nde ameliyata alınan bi kadının sırtında tesadüfen kene görüldü. Keneyi gören hemşire paniğe kapılıp elindeki iğneyi önce kendine sonra çevresindeki doktor ve hemşirelere sapladı. Hemşireler KKKA hastalığı ihtimaline karşı Ankara'ya sevkedildi.

 

VATAN

Ya Avrupalıyız ya değiliz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tatil fotoğraflarını 'özel hayatı taciz'olarak niteledi. Oysa her fırsatta örnek gösterdiği Avrupa'da tüm liderlerin özel yaşamları adım adım izleniyor. Hiçbiri de bundan gocunmuyor.

Komik Savunma

istanbul Emniyet Müdürlüğü'ne göre, tartıştığı genci vuran, yardımına gelenleri tabancayla tehdit eden polise, memur olduğu için kelepçe vurulmamış. Cezaevine polislerin sarılarak uğurlanması ise arkadaş dayanışmasıymış!

Kabinede revizyon ihtimali

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ay içinde kabinede değişiklik yapıp yıpranmamış isimlere yer vereceği konuşuluyor.

 

STAR

Sezer'e göz yumduk


CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk sırada aday gösterilen 21 rektörden 3'ünü atamamasını eleştirirken,"Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in atamalarını neden eleştirmediniz" sorusuna şöyle cevap verdi: "AKP yandaş medyasının hedefi olmasın diye Cumhurbaşkanı'nın bazı eylemlerine eleştiri yöneltmedik o dönemde. Bilerek göz yumduk, eleştirmedik. Cumhuriyeti korumak için yaptığımız doğru."

Başhekim acil servise sığındı

Samsun'da trafikte tartıştığı kişilerden kaçan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Abdullah Taşkın otomobiliyle acil servisten içeri girdi. Aracıyla duvara çarpan doktor yaralanırken, başhekimi takip edenler otomobilleriyle kaçtı. Polis şehir eşkıyalarını bir süre sonra yakaladı.

Keramet IMF'de değil reformlarda

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye 17 IMF programı uyguladı. Sadece son ikisinde başarı var. Keramet IMF'de değil güçlü ve reformcu bir hükümetin karalı uygulamalarında" dedi.


SABAH


Gizli tanık skandalı

Adının yazıldığı bir başka belge dosyaya eklenince Ergenekon'un 12 gizli tanığından biri deşifre oldu. Gizli tanık "Galip" kod adıyla Ergenekon Örügütü soruşturması kapsamında ifade veren kişinin açık kimliği başka bir ilden gelen evrakta yer aldı. Ancak savcılık yanlışlıkla bu evrakı soruşturma dosyasına koydu. Böylece gizli tanığın kimliği açığa çıktı. Cezaevinde bulunan PKK'nin üst düzey yöneticisi gizli tanık, gazeteci Uğur Mumcu suikastı için şöyle ifade vermişti: "Öcalan bana,'Uğur Mumcu benim Pilot Necati ile ilişkimi araştırıp, ortaya çıkardığı için öldürüldü' demişti"
 
Selimiye'ye havanlı tahrik

İstanbul'da 1.Ordu Komutanlığı'nın yer aldığı Selimiye Kışlası dün sabah havan mermileriyle vurulmak istendi. Kışlaya 300m. Uzaktaki Karacaahmet Mezarlığı'na kurulan düzenekten atılan 4 havan mermisi nemli ve eski olunca hedefi bulamadı. Üçü mezarlığa, diğeribelediye çöp kamyonuna düştü, 4 kişi hafif yaralandı.
MOBESE kameralarına yakalala biri kadın iki motorsikletliyi arayan polis, hedefin Selimiye Kışlası olsuğunu açıkladı.

"Aragones'le kral olurum"

İspanyol gazetesi Marca, F.Bahçenin MTK' ya fark attığı maçın yıldızı Semih'e övgü yağdırdı. Semih de, yeni hoca Aragones'in oyun düzeninde gol kranlığına geçen sezondan daha kolay ulaşacağını söyledi.

 

YENİ ŞAFAK

Skandalı Tarabya Oteli'nde kutladılar

Yeni şafak'a konuşan gizli tanık Fadime- Müslüm, Ali- Emire Kalkancı skandalları patladıktan sonra yaşananları anlattı. Gizli tanık, seneryo başarıyla sahnelendikten sonra, Turgut Büyükdağ, Ümit Oğuztan, Sisi lakaplı transseksüel Seyhan Soylu ve Polis Müdürü Ü.B.'nin başarılarını Tarabya Oteli'nde şampanya patlatarak kutladıklarını iddia etti.


Hedef Koçman Paşa mıydı

Üsküdar Belediyesi ek hizmet binasına dün sabah havan saldırısı yapıldı. Polis "Hedef Selimiye Kışlası'ydı" dedi. Saldırı sırasında Birinci Ordu Konutanı Org. İsmail Koçman'ın kışlada içtimaya katılarak tekmil attığı öğrenildi.

Azli için geri sayım başladı

Pakistan'da Benazir Butto'nun eşi Zerdari ve Navaz Şerif'in liderliğindeki koalisyon hükümeti Pervez Müşerref'i azletme kararı aldı. Eski Başbakan Benazir Butto suikasti dahil olmak üzere birçok olaydan sorumlu tutulan Müşerref, 11 Ağustos'ta devlet başkanlığı koltuğundan kalkacak.


ZAMAN

Toplum kavgadan bıktı CHP'den uzlaşma bekliyor

Genelkurmay ile Çankaya Köşkü'nü hedef alan açıklamalarıyla tepki çeken CHP Grup Başkan Vekili Kılıçdaraoğlu'na yönelik eleştiriler sürüyor. Siyasiler ve sivil toplum kuruluşları, anamuhalefetin kurumlar arsı uyumdan rahatsız olmasına anlam veremezken, uzlaşma çağrısı yapılıyor.

Rodos'taki Türklerin sorunları Avrupa'ta taşınıyor


İsviçreli parlamenter Andreas Gross, Rodos ve İstinköy'deki Türklerin sorunlarını rapor haline getirerek Avrupa Konseyi Parlamenterler Maclisi'nin gündeimine taşıyacağını söyledi. Haziran ayında Gökçeada ve Bozcaada'daki Rumların durumunu inceleyen Gross, "Adalardaki Türk azınlık da kendini unutulmuş hissediyor. Yaşadıkları bölgeye giderek sorunlarını dinleyeceğim Konuya tek taraflı bakmadığımızı kanıtlayacağız"dedi. Zaman'ın konuyla ilgili yazı dizisini takip eden Gross, ziyareti sırasında Türk ve Yunan Parlamenter'lerinde kenisine eşlik edebileceğini vurguladı.

Otobüsü kliniğe çeviren doktor, köylünün ayağına gidiyor

Denizli'nin Kale ilçesinde görev yapan Dr. Sedat Demir, kendi imkanlarıyla satın aldığı otobüsü, tam teşekküllü sağlık ocağı haline getirdi. 35 bin YTL harcayarak yaptırdığı otobüsle köylerdeki hastaların ayağına giden Dr. Demir, aracın şöförlüğünü de kendisi yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon