Fazıl Say 3 büyük kentte

Piyanist ve besteci Fazıl Say, üç büyük kentte düzenlenecek konserlerde izleyici karşısına çıkacak. 3 Nisan'da ilk durağı olan İzmir'de seyirciyle buluşacak olan Say, nisan ayı içerisinde Ankara ve İstanbul'da da konserler verecek.

Yayınlanma: 01.04.2009 - 07:55
Abone Ol google-news

Piyanist ve besteci Fazıl Say bu akşam Mahler Oda Orkestrası eşliğinde İtalya'nın Cremona kentinde sahne alacak Say, konserde Ludwig van Beethoven'ın ''2. piyano konçertosu''nu yorumlayacak.

Say, 2 Nisanda Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da seyirciyle buluşacak. Kolarac Hall'deki konserde, Bach ve Busoni'nin ''Chaconne'', Beethoven'ın ''Fırtına Sonatı'', Ravel'in ''Sonatine'', Mussorgsky'nin ''Bir Sergiden Tablolar'' adlı yapıtları ile sanatçının kendi bestesi olan ''Kara Toprak'' seslendirilecek.
 

Yeni konser salonunun konuğu olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve 27 Aralık 2008 tarihinde sanatseverlere kapılarını açan Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi, 3 Nisan'da Fazıl Say'ı ağırlayacak.

Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın Say'a eşlik edeceği konserde, George Gershwin'in ''Rhapsody in Blue'' adlı yapıtı ile Fazıl Say'ın ''Baladlar''ı yorumlanacak.

Say, geçtiğimiz aylarda konserler vererek ziyaret ettiği başkent Ankara'da 9 ve 10 Nisanda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) konuğu olacak. Orkestrayı, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Genel Müzik Direktörü ve Şef Naci Özgüç'ün yöneteceği konserlerde, Say, Beethoven'ın ''3. Piyano Konçertosu'' ile Gershwin'in ''Rhapsody in Blue'' adlı yapıtını seslendirecek.

Fazıl Say, Başkentte 11 Şubatta ''Uğur Mumcu'yu Anma Konseri''nde sahne almıştı. Say, 12 Şubatta da kendi bestesi olan ''Haremde Binbir Gece''nin Ankara prömiyerinde, seyirciye sürpriz yaparak biste sahneye çıkmıştı. Sanatçı, bis sırasında, konserin solistleri keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja ve ADOB sanatçılarından Aykut Köselerli ile Ankara seyircisini selamlamıştı.
 

''Fazıl Say ve arkadaşları" İstanbul'da

Piyanist ve besteci Say, 19 Nisanda İstanbul'daki Cemal Reşit Rey Konser Salonunda özel bir programda izleyici karşısına çıkacak.

''Fazıl Say ve Arkadaşları'' adlı özel konserde, ünlü keman virtüözleri Cihat Aşkın ile Ayla Erduran, Şişli Belediyesi Senfoni Orkestrası Sanat Yönetmeni ve viyolonsel grup şefi Çağ Erçağ ile ''Nazım Oratoryosu'' adlı bestesinde de birlikte sahne aldığı tanınmış sanatçı Zuhal Olcay ve Bariton Güvenç Dağüstün Say'a eşlik edecek.

Fazıl Say, 6 ve 7 Mayıs'ta İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Sarayı ile Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezinde iki konser verecek. Say, ayrıca 21 ve 22 Mayıs'ta Mersin Festivali'ne konuk olarak Kızkalesi'nde düzenlenen konserlerde izleyiciyle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler