"Hükümet değiştirme değil, yerel seçimlerdi''

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hükümetin görevinin başında olduğunu belirterek ''Çünkü bu seçimler, hükümet değiştirme değil, yerel seçimlerdi'' dedi.

Yayınlanma: 01.04.2009 - 08:28
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hilton Otel'de düzenlenen ''Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Yargı Mensuplarının Rolü Projesi Protokol İmza Töreni''ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Silivri Cezaevi'ndeki görevliler hakkında soruşturma başlatıldığının hatırlatılması üzerine Şahin, cezaevi yönetimiyle ilgili Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Yasa ve bu yasanın uygulanmasını gösteren yönetmelik ve tüzükler bulunduğu söyledi. Cezaevinde görevli personelin, bu yasa, yönetmelik ve mevzuatı harfiyen uygulamak zorunda olduğunu belirten Şahin, Silivri Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan bazı personelin bu kurullara uymakta titizlik göstermediği yönünde şikayetler aldıklarını ve şikayetleri değerlendirmek üzere Teftiş Kurulu'nun müfettiş görevlendirdiğini bildirdi.

Şahin, müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda 2 cezaevi müdürünün başka yerlerde görevlendirildiğini, konunun bundan ibaret olduğunu kaydetti.

Antalya'daki seçim sonuçlarını değerlendirmesinin istenmesi üzerine Şahin, seçim sonuçlarını, AKP'nin yetkili organları ve AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendireceğini bildirdi.

Adalet Bakanı sıfatıyla bir protokol törenine katıldığını anımsatan Şahin, şu anda seçimleri değerlendirmeyi doğru bulmadığını ifade etti. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu bir yerel seçimdir. Seçilenlerin hepsine başarılar diliyorum. Şu anda bizim hükümet olarak görevimiz dünyanın içinden geçtiği bu zor süreçte üzerimize düşenleri en iyi şekilde yerine getirmektir. Özellikle bu yılın sonuna doğru ekonomik anlamda yaşanan sıkıntıları en aza indirmektir. Hükümet olarak görevimizin başındayız. Çünkü bu seçimler hükümet değiştirme değil, yerel seçimlerdi. Böyle olmakla birlikte partimize halkımızın desteğinin devam ettiği görülmüştür. Yine yüksek oranda bir oy almıştır partimiz. Ama şimdi asıl işimize dönmek, işimize bakmak mecburiyetindeyiz. Hükümet üyeleri olarak seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalarla vakit kaybetme lüksümüz yok.''


''Seçimlerin sürprizlerinden biri Antalya'da yaşanmıştır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'daki seçim sonucuyla ilgili ''Şaşırdım, hizmetin karşılığı görünmüyor demek ki'' dediğinin belirtilmesi üzerine Şahin, Menderes Türel'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini çok rahatlıkla alabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

Şahin, ''Ama seçimler zaman zaman bu tür sürprizlere de gebedir. Bana göre bu seçimlerin sürprizlerinden biri Antalya'da yaşanmıştır. Ama Antalyalılar'ın, milletimizin iradesidir. Buna hepimiz saygı göstereceğiz. Seçilen belediye başkanı arkadaşımıza da başarılar diliyoruz'' diye konuştu.

Bakan Şahin, sorular üzerine, yasa dışı telefon dinlemeleriyle ilgili başlattığı çalışmanın raporlarının geldiğini, seçim çalışması sırasında raporları inceleme imkanı bulamadığını belirtti. Şahin, ''Zannediyorum önümüzdeki 1-2 gün içerisinde bunları inceleyeceğim. Gerek görürsem sizinle bunların sonuçlarını paylaşırım'' dedi.

Bir başka soru üzerine, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili basında yer alan sanık ifadelerine ilişkin haberlerin kim tarafından sızdırıldığını belirlemek üzere de bir çalışma başlattığını anımsatan Şahin, bu konuyla ilgili raporun henüz kendisine iletilmediğini bildirdi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan ''Bakanlar Kurulu'nda bazı bakanların sözlü olarak istifalarını sundukları'' iddialarının hatırlatılmasına karşılık da Mehmet Ali Şahin, ''Bakanlar Kurulu'nda neler konuşulduğu hususunu hükümet sözcümüz basına açık şekilde açıklar. Hükümet sözcümüzün söylemediği veya kamuoyuyla paylaşmadığı bir konuda benim kurulun bir üyesi olarak değerlendirme, açıklama yapmam doğru olmaz. Ama Bakanlar Kurulunda her şey konuşuldu'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler