49 bebek öldü, hükümet susuyor

Ankara’daki doğum hastanesinde bebeklerden 13’ünün enfeksiyondan öldüğünün kesinleşmesine karşın Sağlık Bakanlığı sorumluların bulunmasına için adım atmıyor. Sağlık bakanlığı ölen bebeklerin teslim şekli konusunda göstermelik bir soruştruma başlattı.

Yayınlanma: 08.08.2008 - 11:41
Abone Ol google-news

Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde temmuz ayının başından beri yaşamını yitiren 49 bebekten 13ünün enfeksiyon nedeniyle öldüğünün kesinleşmesine karşın, Sağlık Bakanlığı sadece ölen bebeklerin ailelerine kutu içerisinde teslim edilmesi konusunda göstermelik bir soruşturma başlattı. Başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olmak üzere hükümet üyeleri, başkentin göbeğinde yaşanan sağlık skandalı konusunda inatla susmaya devam ediyor.

Başkentte yaşanan sağlık skandalını görmezden gelen Sağlık Bakanlığı, hastane yönetiminin reddettiği enfeksiyonun 49 bebekten 13ünü öldürdüğünün kesinleşmesi ve tedavi gören 14 bebekte de enfeksiyon olduğunun anlaşılmasına karşın sorumluların bulunmasına yönelik adım atmıyor. Son yıllardaki en büyük toplu bebek ölümleri karşısında Sağlık Bakanı Akdağ, bugüne kadar ne bir açıklama yaptı, ne de ölümlerin yaşandığı hastaneye gitti. Akdağ inatla sessizliğini korurken, hükümetten de hiçbir açıklama gelmemesi dikkat çekiyor.

Sağlık Bakanlığı ve hükümet yetkililerinin susması, hastane yönetimi AKP tarafından korunuyor mu sorusunu da akla getiriyor. Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikasının Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesinin Başhekimi Leyla Mollamahmutoğlunun Başbakan Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın yakın arkadaşı olduğu ve bu nedenle yetkililerin üzerine gidilmediği yönündeki iddiaları da bugüne kadar yalanlanmadı.

49 bebeğin ölmesinin ardından bir heyet görevlendiren Sağlık Bakanlığı, önceki gün de ölen bebeklerin kutu içerisinde ailelerine teslim edilmesine yönelik soruşturma başlattığını açıkladı. Soruşturma, bebeklerin öldükten sonra ailelerine teslim edilmesi yönteminin insan onurunu zedeleyici olduğu gerekçesiyle başlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler