Bingöl'de yamaç paraşütü

Bingöl'de, Yalova Havacılık ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mustafa Yumuk tarafından yamaç paraşütü yapıldı. Bingöl Güveçli Gençlikspor Kulübü Başkanı İbrahim Buyankara'nın davetlisi olarak Bingöl'e gelen Yalova Havacılık ve Spor Kulübü (YAHAVK) Başkan Yardımcısı Mustafa Yumuk, Garip köyü mevkisinde yamaç paraşütü yaptı.

Yayınlanma: 08.08.2008 - 11:40
Abone Ol google-news

Bingöl'de yapılan deneme uçuşlarının başarılı geçtiğini belirten Yalova Havacılık ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mustafa Yumuk , ''Bingöl'de bu spor rahatlıkla yapılabilir. Garip Köyü mevkisi yamaç paraşütü için çok uygun bir bölge. İlk denememiz çok başarılı geçti. Bingöl'de çok uygun alanlar var. Yamaç paraşütüyle uçmak hem çok güvenli hem de büyük bir adrenalin kaynağıdır'' dedi.

Bingöl Güveçli Gençlikspor Kulübü Başkanı İbrahim Buyankara ise yeterli talep olması halinde yamaç paraşütü kursu açacaklarını belirterek, ''Bingöl'ü tanıtmayı hedefliyoruz. İlimiz, yamaç paraşütü turizmine uygun. Yeterli talep olursa yamaç paraşütü eğitim kursu açacağız. Yamaç paraşütü Malatya, Erzurum ve Sivas gibi illerde yapılıyor. Özellikle Erzurum yamaç paraşütünde çok ileri düzeyde. Burada da yamaç paraşütçülüğü geliştirilerek şenlikler düzenlenebilir'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler