CHP'li Akaydın mazbatasını aldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP'li Mustafa Akaydın mazbatasını aldı. Akaydın, görev süresi boyunca Başbakanı, Adalet Bakanı'nı sık sık arayacağını söyledi ve "Kavga için gelmiyorum, iş üretmek için geliyorum" dedi.

Yayınlanma: 01.04.2009 - 11:42
Abone Ol google-news

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen CHP'li Mustafa Akaydın, Antalya Adliyesinde, İl Seçim Kurulu Başkanı Faris Özsoy'dan mazbatasını aldı.

İl Seçim Kurulu Başkanı Özsoy ile üyelere teşekkür eden Akaydın, ''Bizlere hoş bir seçim ortamı sağladınız. Sizleri çok yorduk. Partimiz, şahsım ve Antalya halkı adına sizlere çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Tutanağın Antalya'ya ve demokrasiye hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Akaydın, hayatındaki ilk çok önemli belgenin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından verilen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü'ne atama kararnamesi olduğunu belirtti.

Akaydın, ''Bu da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkımın atama kararnamesi'' diye konuştu.

Mazbatasını alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, daha sonra Antalya Barosu'nun kafeteryasında Baro Başkanı Zafer Köken ve avukatlarla çay içti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akaydın, büyükşehir belediyesinde yarın devir teslim töreni yapılacağını ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisini ziyaret edeceğini bildirdi. Akaydın, bu ziyaretin kendisini çok duygulandırdığını ve onurlandırdığını kaydetti.
 

Adalet Bakanı Şahin'in açıklaması

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in ''Bana göre bu seçimlerin sürprizlerinden biri Antalya'da yaşanmıştır'' sözlerinin hatırlatılması üzerine Akaydın, ''Bu sonuç beni şaşırtmadı, partimizi şaşırtmadı. Bu başarının kazanılmasında dolaylı olarak Adalet Bakanı'nın katkısı da vardır. Ona minnet borçluyum. Çünkü Antalya halkı, tehdit edilmeye taviz vermediğini gösterdi. Adalet Bakanı'na teşekkür ediyorum'' dedi.

Akaydın, projelerine Adalet Bakanı Şahin'den destek isteyip istemeyeceği yönündeki soruyu ise ''Bundan sonra sık sık arayacağım. Başbakan'ı da arayacağım, Adalet Bakanı'nı da arayacağım. Kavga için gelmiyorum, iş üretmek için geliyorum'' diye yanıtladı.

AÜ'nün rektörüyken de iş ürettiğini belirten Akaydın, ''Rektörken de Mehmet Ali Şahin'i aradım, kutladım. Açıkça itiraf ediyorum, desteğini de gördüm. Personel desteği yapmıştır bana'' diye konuştu.


Rektörler telefonla arayarak kutladı

Mustafa Akaydın, seçildiği andan itibaren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dahil binlerce kişinin kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini belirtti.

Bazen cevap veremediği telefonların çoğunun geçen yıl kendisiyle dik duruşu, onurlu mücadeleyi sergileyen rektör arkadaşları olduğunu ifade eden Akaydın, seçilmesinin hepsine, üniversite camiasına moral olduğunu kaydetti.

Seçilmesinin AÜ'de de heyecan yarattığını bildiren Akaydın, bir soru üzerine, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin kendisini aramadığını söyledi.
 

Antalyaspor ve Altın Portakal

Akaydın, Antalyaspor'la ilgili soru üzerine de fanatik bir Antalyaspor taraftarı olduğunu, gençlik yıllarından bu yana çok sayıda maçını izlediğini söyledi.

Bundan sonra da bu taraftarlığının devam edeceğini ve takımın pazar günü Gençlerbirliği ile yapacağı maça gidebileceğini belirten Akaydın, ''Bir büyükşehir belediye başkanının verebileceği her türlü desteği vereceğim'' dedi.

Altın Portakal Film Festivali'yle ilgili sorular üzerine de Akaydın, festivalin kentin kültürel kimliği bakımından çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Altın Portakal'ın Antalya'nın en önemli kültür etkinliği olduğunu kaydeden Akaydın, ''Altın Portakal'a tabii ki sahip çıkacağım ama Altın Portakal'ın cereyan şekli ilkelerime uygun değil. Altın Portakal'ın geçmiş yıllarda da olduğu gibi özellikle halkla buluşması benim için çok önemli. Çok para harcayıp da sadece çok kısıtlı sayıda kişinin sahiplenmesi hedeflerim arasında değil'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler