"İspat etsinler 6 bakanı da kapıya koyayım"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda bazı bakanların sözlü istifa verdiği' şeklindeki haberlere sert çıktı. Konuyu yine medyaya gazetecilik dersi vererek açıklayan Erdoğan, "6 bakan nasıl olurda gizli görüşmeyi deşifre edebilir? Bana bunu söylesinler, ben bu 6 bakanın 6'sını da dışarı koyayım" dedi.

Yayınlanma: 01.04.2009 - 12:21
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Bakanlar Kurulu'nda "istafa konuşulduğu" yönündeki iddialara yanıt verdi. Erdoğan, söz konusu haberlerle ilgili medyaya yüklenerek, "Medya da bir sorumluluk içerisinde olsun. 'Ben bu başlığı atarken acaba ülkeye yararlı mı oluyorum zararlı mı oluyorum?'. Kim olursa olsun. Beni ülkemin menfaatleri ilgilendiriyor" dedi.

Herhangi bir bakanın söz konusu yönde bir açıklama yapmadığını ifade eden Erdoğan şunları söyledi:  "Bakanlar Kurulu'nda toplantısında bir metin oraya alıyor ve koyuyor. Benim bakanımın bir defa böyle bir açıklaması söz konusu değil. Sana hangi bakan bunu söylemişse gel bunu bana söyle bakalım. Bunu da sorduğun zaman '6 tane bakandan ben bunu teyit ettim.' Böyle bir habercilik olur mu? 6 bakan nasıl olurda gizli görüşmeyi deşifre edebilir? Bana bunu söylesinler, ben bu 6 bakanın 6'sını da dışarı koyayım."

 

"Serbest ekonomi politikalarına devam edilsin"

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ''İkinci G20 Liderler Zirvesi'nden tabii dünya kamuoyunun beklentisi yüksek. Küresel ekonomide, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez daralma görülmüştür. Tüm dünyayı etkisi altına alan krize karşı, başta ABD olmak üzere, Uzakdoğu ülkeleri, Avrupa ülkeleri, bunun hepsi etkilenmiş ve bütün bunlara karşı uluslararası işbirliği içerisinde de hareket edilmesi gereği artık ortak bir tavır haline gelmiştir. Hiçbir ülke tek başına alacağı önlemlerle krizin etkisini ulusal planda bertaraf edebilme imkanına sahip değildir. Bu yüzden G20 Zirvesi'nde oluşturulabilecek ortak hareket planı dünya ekonomisinin geleceği bakımından önem taşımaktadır.

Londra Zirvesi'nde, ilk zirvede aldığımız kararlar değerlendirilecek, o günden bu güne ne gibi adımlar atıldı, bunların üzerinde, uygulamalar üzerinde durularak bu süreç gözden geçirilecektir. Ayrıca ana başlıklar olarak dünya ticaretinin genel durumu, mali sistemin güçlendirilmesi ve uluslararası finansal yapı, Dünya Bankası, IMF ve çok taraflı kalkınma bankalarının reformu gibi konuları tartışarak dünya ekonomisini yeniden harekete geçirebilecek ortak tedbirler üzerinde duracağız.
Londra Zirvesi'nde, alınacak tedbirler bakımından, özellikle serbest piyasa ekonomisinden taviz verilmemesi ve korumacı politikalara yönelim gösterilmemesi konusunda bir görüş birliği oluşacağını düşünüyorum.

Diğer bir öncelik de uluslararası kredi piyasasındaki daralmanın önüne geçilmesi olacaktır. Kanaatimizce ticaret ve finans alanında korumacılığın artması bugünkü durumu daha da kötüleştirme potansiyeline sahiptir. Bu kadar büyük bir boyutlu krizle mücadelede uluslararası işbirliği ve eşgüdümün taşıdığı önemin farkında olan ülkemiz söz konusu süreçte üzerine düşeni yapmaya devam edecek ve her türlü uluslararası işbirliği çabasına destek vermeyi sürdürecektir.''

 

İlk liderler zirvesini 14-15 Kasım 2008 tarihlerinde Washington'da yapan G20 liderleri küresel krize çare arayacak. Erdoğan'a zirvede Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek eşlik edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler