Başkan değişince sevinçten deve kestiler

Isparta'da, bazı yurttaşlar AKP'li eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın seçimi kaybetmesini deve keserek kutladı. Hasan Balaman döneminde, dükkan kiraları başta olmak üzere çeşitli konularda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten iş adamlarından bazıları da yurttaşlara helva dağıttı.

Yayınlanma: 01.04.2009 - 12:43
Abone Ol google-news

AKP'li Hasan Balaman'ın karşısında, bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan MHP adayı Yusuf Ziya Günaydın'ın seçimi kazanması üzerine, bazı iş adamlarınca ortaklaşa satın alınan deve bir kamyonete konularak, şehirde gezdirildi.

Belediye binası önüne getirilen deve, burada kesilmesinin uygun olmayacağının söylenmesi üzerine Isparta Belediyesi Et Entegre Tesisi'ne götürülerek kesildi. Devenin etinin yoksullara dağıtıldığı bildirildi.

Hasan Balaman döneminde, dükkan kiraları başta olmak üzere çeşitli konularda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten iş adamlarından bazıları da yurttaşlara helva dağıttı.
Belediye Başkanı Hasan Balaman yaptığı açıklamada, kendisi seçimi kaybettiği için sevinen ve deve kestiği belirtilen iş adamlarını tanımadığını belirterek, ''Bu kişiler kimdir? Kendilerine iş adamı diyen kişileri tanımıyorum. Kendilerine bir grup iş adamı diyorlar. Ama ben böyle iş adamlarını bilmiyorum. Ben, görev dönemimde birilerinin cebine giden rantı engelledim. Bu yüzden CHP'liler dahi MHP adayını destekledi. Ben dik girdiğim kapıdan dik çıkmasını bilirim'' dedi.
 

Devir teslim dönemine gitmedi

Isparta eski Belediye Başkanı ve AKP adayı Hasan Balaman, seçimi kazanan MHP'nin adayı Yusuf Ziya Günaydın'a görevi devretmek için düzenlenecek törene gitmediğini de bildirdi.

Balaman, Günaydın'ın taraftarlarının seçimin yapıldığı gece belediyeye gelerek, güvenlik görevlisini darp ettiklerini ve binaya MHP bayrağı astıklarını söyledi. Balaman, şunları kaydetti:

''Bunlar hoş olmayan şeyler. Bugün görev devir teslim töreni yapılacaktı, ancak ben törene gitmedim. Çünkü MHP'liler seçimi kazandıkları gün etik olmayan davranışlar sergilediler."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler