TTKD'den Doğal Gaz zammının iptali için dava

Tüm Tüketicileri Koruma Derneği (TTKD), doğal gaz zamlarının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesinde dava açtı. Dava dilekçesinde, 1 Ağustos 2008'deki tarife değişikliğiyle ''BOTAŞ'ın tüketici ve sanayici aleyhine yaptığı zamların'' Medeni Kanun'un 2'inci ve 4'üncü maddelerine aykırı olduğu ileri sürüldü.

Yayınlanma: 08.08.2008 - 12:33
Abone Ol google-news

TTKD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Doğal gaz zamlarıyla ilgili dava dilekçesi, Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına gönderilmek üzere, dün İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığına sunuldu. Dilekçede, yapılan zamlarla ilgili yürütmenin durdurulması ve zamların iptali talep edildi.1 Ağustos 2008'deki tarife değişikliğiyle ''BOTAŞ'ın tüketici ve sanayici aleyhine yaptığı zamların'' Medeni Kanun'un 2'inci ve 4'üncü maddelerine aykırı olduğu ileri sürüldü. Uluslararası petrol fiyatlarının varil başına 150 dolara tırmandığı ve daha sonra düştüğü bir zamanda BOTAŞ'ın maliyet artışlarından yakınarak "Maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizması" ile doğal gaza zam yaptığı, bilanço kayıtlarından kurumun, bir önceki yıla göre yaklaşık 20 kat daha fazla kar ettiğinin anlaşıldığı iddia edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TTKD Başkanı Mehmet Barak da Türkiye'de ilk defa, doğal gaz zamlarının iptali için dernek tarafından BOTAŞ'a dava açıldığını bildirdi. Barak, BOTAŞ'ın zam açıklamasından sonra derneğin, hukukçulara bir araştırma yaptırdığını ve zammın haklı bir gerekçeye dayanmadığını tespit ettirdiklerini belirtti. Mehmet Barak, İstanbul Bölge İdare Mahkemesine sunulan ''Tedbir talepli'' zammın iptaline ilişkin dava dilekçesinin işleme konulduğunu ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler