'Tek Kişilik Şehir' sahneleniyor

Sadece yerli oyunları bir araya getiren ve Diyarbakır doğumlu, oyun yazarı Orhan Asena adına düzenlenen "Orhan Asena Tiyatro Festivali" bugün başlıyor. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde 28 Nisan'a kadar sürecek festivalin 7.'sinde, Diyarbakır'ın yanı sıra, Ankara, Van, Adana ve Sivas Devlet Tiyatroları sezonun en beğenilen oyunları ile katılıyor.

Yayınlanma: 02.04.2009 - 07:39
Abone Ol google-news

"Orhan Asena Tiyatro Festivali" bugün başlıyor.  Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde 28 Nisan'a kadar sürecek festivalin 7.'sinde, Diyarbakır'ın yanı sıra, Ankara, Van, Adana ve Sivas Devlet Tiyatroları sezonun en beğenilen oyunları ile katılıyor.
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun Orhan Asena Sahnesi'nde gerçekleştirilecek festival'in programı şöyle:

"Ali Bey'in yazdığı, T. Yılmaz Öğüt'ün uyarladığı, Hakan Boyav'ın yönettiği Ankara-Van Devlet Tiyatroları ortak yapımı olan 'Ayyar Hamza' 2-3-4 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekor-kostümü Funda Çebi'ye, ışığı Burhanettin Yazar'a ait olan oyunda; Serap Sağlar, Zafer Güllü, Aydın Uysal, Ercan Eker, Süleyman Atanısev, Tolga Evren, Mustafa Şen, İpek Atagün rol alıyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, festival kapsamında 7, 8, 19, 22, 23, 24 ve 26 Nisan tarihlerinde 'Büyüyünce Ne Olacaksın' adlı çocuk oyunu'nu sahneleyecek. Yazarı Turgut Denizer, yönetmeni ise Hakan Şahin. Dekor tasarım'ın Murat Gülmez'e, giysi tasarım'ın Günnur Orhon'a ait olan oyunun başlıca rollerini; Şivan Binici, Özden Gökgöz, Güldestan Yüce, Faruk Acar, Ercan Kılıçarslan, Sebahat Kızılkaya, Songül Çakmak, Sevda Özbek, Sadi Soysal, Hüseyin Elbahadır, Nihat Demirtaş, Savaş Coşgun.

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı olan, Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği 'Tek Kişilik Şehir' ise 9-11 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek. Dekor-kostümü Işın Mumcu'ya, ışığı Şükrü Kırımoğlu'na ait olan oyunda; Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Merve Gül, Ercan Uğur, Melih Duran rol alıyor.

Van Devlet Tiyatrosu 'Dünyanın Eski Zamanlarında'yı 12, 15 Nisan tarihlerinde temsil edecek. Yazarı ve yönetmeni Işıl Kasapoğlu, dekor ve kostün tasarımı Hakan Dündar, ışık tasarımı ise Işıl Kasapoğlu'na ait. Oyunda Özlem Gür rol alıyor.

Adana Devlet Tiyatrosu 'Ziyaretçi' ile festivale katılıyor. Oyun 14, 15, 16 Nisan tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak. Oyunun yazarı Tuncer Cücenoğlu, yönetmeni Mutlu Güney. Dekor tasarımı Murat Gülmez, giysi tasarımı Günnur Orhon, ışık tasarımı ise İbrahim Karahan'a ait olan oyunda başlıca rollerde; İsmail Dikilitaş, Ahenk Demir, Sevinç Gediktaş, Tunç Yıldırım görev alıyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı 'Kış Gelmeden' 17, 18 Nisan tarihlerinde temsil edilecek. Füruzan'ın yazdığı, Edip Tümerkan'ın yönettiği oyunun dekoru Murat Gülmez'e, kostümü Günnur Orhon'a, ışığı İzettin Biçer'e, müziği Kemal Günüç'e ait; Selda Özler, Hakan Özgömeç, Şıvan Binici, Pınar Gün başlıca rolleri paylaşıyorlar.

Van Devlet Tiyatrosu'ndan, proje ve yönetmeni Emre Basalak'a ait olan çocuk oyunu 'Cuco Bilmiyor'u 20, 21 Nisan tarihlerinde saat 11.00'de temsil edilecek. Dekor-kostümü Tülay Kale'ye, ışığı İlhan Orhan'a ait oyunda; Esat Tanrıverdi rol alıyor.

Van Devlet Tiyatrosu, Nazım Hikmet'in yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun sahneye uyarlayıp yönettiği büyükler için oyun 'Şu 1941 Yılında' ise aynı tarihlerde saat 20:00'de sanatseverlerle buluşacak. Dekoru Hakan Dündar'a, ışığı Kazım Öztürk'e, kostümü Esra Selah'a, müziği Alper Maral'a, koreografisi Maral Cerenoğlu'na ait olan oyunda; Sedat Şenoğlu, Hüseyin Baylan, Özlem Gür, Mustafa Çolak, Ebru Evren, Esat Tanrıverdi, Deniz Keyf, Cem Zeynel Kılıç, Eda Aydınlı rol alıyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı, İ. Ahmet Nuri'nin yazdığı, Yılmaz Öğüt'ün günümüz türkçesine uyarladığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği 'Ceza Kanunu' 23, 24, 25 Nisan tarihlerinde izlenebilecek. Dekoru Murat Gülmez'e, kostümü Sevgi Türkay'a, ışığı İzzettin Biçer'e, müziği Cem İdiz'e ait olan oyunda; M. Lebip Gökhan, Serkan Ekşioğlu, Ali Çelik, Şivan Binici, Hatice Sezer, Duygu Zade Erçağ, Selda Özler, Özden Gököz rol alıyor.
Sivas Devlet Tiyatrosu'nun 27, 28 Nisan tarihlerin'de Diyarbakır'lı sanatseverlerle buluşturacağı '72. Koğuş' adlı oyununun yazarı Orhan Kemal, yönetmeni ise Fuat Çiyiltepe. Dekor ve giysi tasarımı'nın Gazal Erten, ışık tasarımı'nın Mehmet Kumru'ya ait olan oyunun başlıca rollerini; Mehmet Demiralp, Fatih Özyiğit, Cebrail Esen, Mustafa Yıldıran, Arif Yavuz, Fırat Topkorur, Ulaş Ersoy, Gökhan Tüzün, Nesimi Kaygusuz, M.Orkun Gülşen, Özgür Cengiz, Gülin Ersoy, Banu Manioğlu Sipahi, Fulya Keleş, Menekşe Bendeş, Deniz Özaydın, Arif Yavuz paylaşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler