Olimpiyatta potaya kim girecek?

Olimpiyatta kürsüye çıkan, o değeri ölçülemeyen madalyayı boynuna geçiren bir sporcu hayatının en büyük başarısını kazanmış kabul ediliyor dünyada. Basketbolda da elbette farklı bir durum yok. Dünyanın en önemli takımları yine bir yaz oyunlarında birbiriyle karşılaşacak ve tarifi olmayan mutlu sona ulaşmak için çabalayacak.

Yayınlanma: 09.08.2008 - 08:46
Abone Ol google-news

Her kıtanın şampiyonu bu kez evrenin en iyisi olduğunu göstermeye çalışacak. Ama bu yol birbiri ardına zorluklarla dolu... Her takım en hazır haliyle Beijing’e gelecek ve Olimpiyatlar’da madalya şansını zorlayacak. Bu basketbol severler için de unutulmaz bir an olacak. En büyük yıldızlar takımları için ter dökecek. Altına yeniden uzanmaya çalışacak olan ABD Rüya Takımı, Dünya Şampiyonu İspanya, Atina’daki son şampiyon Arjantin, Avrupa’nın zirvedeki ismi Rusya ve ekol takımlar Litvanya ile Yunanistan en büyük favoriler olarak dikkat çekiyor.

Kuşkusuz ABD hatalarından ders almış bir görüntü çizerek rakiplerine korku salıyor. Savunmayla şampiyon olabileceklerinin farkındalar. Perşembe günü 12 Dev Adam’la da hazırlık maçı yapacak olan Rüya Takım’ın tek hedefi altın madalya... Bunun için tarihlerinin en güçlü takımlarından birini kurdular. LeBron James, Kobe Bryant, Jason Kidd, Dwight Howard, Dwayne Wade, Carlos Boozer gibi inanılmaz yetenekleri var. Bu liste uzayıp gidiyor. 12 kişilik kafile 1992 Barselona Olimpiyatları’nı hatırlatıyor.

Basketbol kamuoyu tek bir noktada eleştiri getirdi; o da uzun oyuncuların azlığı... Koç Mike Krzyzewski; Boozer, Howard, Carmelo Anthony ve Chris Bosh’u boyalı alan rotasyonunda kullanacak. Ancak öyle bir takım ki ABD; 4 kısa ile oynamaları kesinlikle daha olumlu geliyor. Ama bu teknik bir konu... Rüya Takımı B Grubu’nda yer alıyor. Eleme sistemine göre 6 takımlı gruplardan ilk 4 sırayı alanlar bir üst tura çıkacak ve çapraz eşleşme oluşacak. Buna göre ABD zirve için önce 3 Avrupalı; İspanya, Yunanistan, Almanya ile kapışacak ve ev sahibi Çin ile Afrika şampiyonu Angola’yı safdışı bırakmaya çalışacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler