Obama'ya hediye edilecek ceket hazır

Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek olan ABD'nin yeni Başkanı Barak Obama'ya dericiler siyah deri ceket hediye edecek. Susurluk kuzu derisinden yapılan ceketin astarı şile bezinden, düğmeleri Bufalo boynuzundan yapıldı.

Yayınlanma: 02.04.2009 - 09:47
Abone Ol google-news

Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek olan ABD Başkanı Barak Obama'ya dericiler, siyah deri ceket hediye edecek. Bir hafta önce Obama'nın ölçülerine ulaşarak taba renk bir ceket dikmeye başlayan dericiler, Devlet başkanlarının genellikle renkli kıyafet tercih etmemesi nedeni ile rengi siyaha çevirdi.

Önceki gün tekrar yeni bir kalıp çıkartılan ceket siyah olarak yeniden hazırlandı. Önce taba rengi olarak yapımına başlanan ceketin rengi, önceki gün yeniden kalıp çıkartılarak siyah olarak değiştirildi. Susurluk kuzu derisinin kullanıldığı ceketin yapımı 10 kişilik ekip tarafından hazırlanıyor. Ceketin astarın özel bir Şile bezinden, düğmeleri ise Bufalo boynuzundan yapıldı. İstanbul gezisi sırasında Obama'ya hediye edilecek olan deri ceketin Türk derisinin tanıtımına katkıda bulunması amaçlanıyor.
 

"Obama'dan sonra diğer devlet başkanları için de hazırlanacak"

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Ramazan Hazar, İtalyan derisinden daha ucuz ve kaliteli olan Türk derisinin tanıtımında Obama'ya deri ceket hediye etmenin önemli bir rolü olacağını söyledi. Rusya'dan sonra en büyük pazarın yaklaşık 300 milyonluk nüfusu ile ABD'nin olduğunu vurgulayan Hazar, "ABD'de varsanız dünyada çok rahat olabiliyorsunuz. ABD, Rusya'dan sonra en büyük pazar. O nedenle hükümet yetkilileri de yardımcı olursa ABD Başkanı'na burada deri ceket giydirmemiz Türk derisinin tanıtımına büyük bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Şu anda yapımına başlanan deri ceketin İstanbul ziyareti sırasında verileceğini ve Dışişleri heyetinin organize edeceğini belirten Hazar, First Leydi için bir çalışmaları olmadığını belirtti. Hazar, "First Leydi, İstanbul'a gelmeyeceği için bir çalışma yapamadık" dedi. Hazar, bundan sonra Türkiye'ye gelen tüm devlet başkanlarına bir deri hediye edilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ve hatta teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.
 

Ceketin özellikleri:

* 10 kişilik bir ekip ceketin tasarlanmasında çalışıyor
* Katkısız organik deri kullanıldı
* Susurluk kuzu derisinden dikiliyor
* Astarı için özel bir şile bezi kullanıldı
* 10 kişilik bir ekiple, bir haftada tamamlandı
* Siyah spor bir ceket dikildi
* Bufalo boynuzu kullanıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler