Almanya'yı Avrupa Komisyonu'na şikayet etti

İzmirli işadamı Orkun Gülaç, 3 günlük vize karşılığında ödediği 174 TL'lik harcın iadesi için Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu'na yaptığı başvurudan sonuç alamayınca, Almanya'yı Avrupa Komisyonu'na şikayet etti.

Yayınlanma: 02.04.2009 - 10:01
Abone Ol google-news

İzmirli işadamı Orkun Gülaç Almanya'yı Avrupa Komisyonu'na şikayet etti. Orkun Gülaç'ın avukatı İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve AB Hukuku Uzmanı Avukat Barış Kaşka, Avrupa Komisyonu'nun 2 ay içinde Gülaç'a yanıt vermek zorunda olduğunu söyledi.

Barış Kaşka, müvekkili Orkun Gülaç'ın 3 günlük vize karşılığında ödediği 174 TL'lik harcın iadesi için Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu'na yaptığı başvurudan sonuç alamadığını, bu konuda bir yazı da gönderilmediğini belirtti.

AB'ye üye ülkelerin Avrupa Birliği Antlaşmaları'na uymak ve bu antlaşmalardan doğan yükümlülükleri yerine getirmek zorunda olduğunu savunan Kaşka, şöyle konuştu:

''Almanya ve diğer AB üye ülkeleri, Türk işverenlere, ticari faaliyette bulunanlara, serbest meslek sahiplerine, avukatlara, medya görevlilerine, profesyonel sporculara, tır şoförlerine, sanatkarlara, yazarlara haksız ve Avrupa Birliği Adalet Divanı kararlarına aykırı olarak vize uygulamaktadır. Vize parası adı altında alınan ücretin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Türk turistlere de vize uygulanamaz. Acilen Avrupa Komisyonu bu duruma 'dur' demelidir.

Avrupa Komisyonu'na şikayet dilekçesi gönderdik. Komisyon, şikayet dilekçemize en geç iki ay içinde cevap vermek zorunda. Şayet cevap vermezse, hareketsiz kalırsa Avrupa Komisyonu aleyhine Avrupa Birliği Adalet Divanı'nda hareketsizlik davası açacağız.''

İzmirli iş adamı Orkun Gülaç, Avrupa Adalet Divanının Türk kamyon şoförü Mehmet Soysal ile ilgili 19 Şubat'ta verdiği kararı gerekçe göstererek, 3 günlük vize için ödediği 174 TL'lik vize harcının iade edilmesi talebiyle Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu'na başvurmuştu. Gülaç, Almanya'nın Dusseldorf kentinde düzenlenen medikal sektöründeki fuara katılmak için vize talep ettiğini, kendisine, vize verilmesine engel bir durumu olmamasına rağmen sadece 3 günlük vize verildiğini belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler