Erbil'in eserleri Bratislava'da

Ressam Devrim Erbil'in "İstanbul'dan şiirsel soyutlamalar" adlı sergisi Slovakya'nın başkenti Bratislava'da törenle açıldı.

Yayınlanma: 02.04.2009 - 11:37
Abone Ol google-news

Ressam Devrim Erbil'in eserleri Bratislava'da törenle açıldı. Türkiye'nin Bratislava Büyükelçiliği ile Slovakya Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen serginin açılışına Türk ve Slovak sanatseverlerin yanı sıra ülkedeki diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Serginin açılışında Slovakça ve İngilizce konuşma yapan Türkiye'nin Bratislava Büyükelçisi Tunç Üğdül, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine paralel olarak kültürel faaliyetlerin de geliştiğini belirterek, "Türkiye ve Slovakya arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde emeği geçen tüm yetkililere ve sanatçılara teşekkür ettiğini" söyledi.

Slovakya Kültür Bakanlığının Dvorana sergi salonunda açılan sergide, ressam Devrim Erbil'in 43 eseri 20 Nisana kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan sanatçı Devrim Erbil, "Size İstanbul'un mavisini, şiirini ve doğasını getirdim" diyerek, sergisinin "Türkiye ile Slovakya arasında var olan dostluğun devamına vesile olmasını dilediğini" belirtti.

Sergisinin hazırlanması sırasında Slovak ressamlarla tanıştığını ve çok olumlu görüşmeler yaptığını ifade eden Erbil, "Slovak ressamlarını da İstanbul'da sergi açmaya içtenlikle davet ediyorum" dedi.

Slovakya'da sergilediği eserleri hakkında bilgi veren Erbil, Bratislava'daki sergi için özellikle İstanbul temasını seçtiğini kaydederek, resimlerinde teknik olarak "Yağlı boya, karışık halı, özgü baskı, ipek baskı,serigrafi ve gravür kullandığını" söyledi.

Ressam Erbil, eserlerinde "doğanın şiirini yakalamaya, renklerle, resimlerle şiir yazmaya çalıştığını" belirtti. Açılışa katılan konuklara Türk yemek ve tatlıları ikram edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler