Toyota, Türkiye'de üretimi yavaşlatıyor

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, Avrupa'da azalan talep nedeniyle İngiltere ve Türkiye'de üretimi ve geçici işçi sayısını azaltacak. Toyota'dan bir sözcü tam gün çalışanlarla devam edeceklerini belirtti. Geçen ay Toyota, bu yıl küresel araç satışı tahminini 350 bin adet azaltarak 9.5 milyon adete çekmişti.

Yayınlanma: 09.08.2008 - 10:53
Abone Ol google-news

Japon otomotiv şirketi Toyota, talep daraldığı için üretimi yavaşlatıyor. Toyotadan bir sözcü yaptığı açıklamada, Avrupada son zamanlardaki talep koşullarına karşılık olarak bir aracın üretim zamanını değiştirmek gibi önlemlerle üretim esnekliğini ayarladıklarını söyledi. Sözcü, şirketin bazı geçici işçilerle sözleşme yenilemeyeceğini, ancak tam gün çalışanlarla devam edeceklerini belirtti. Şirket, üretim ve geçici işçi azaltmayla ilgili hedeflerine ilişkin ayrıntı vermedi.

Toyota, önceki gün nisan-haziran döneminde kârının geçen yıl aynı döneme göre yüzde 28 düşerek 353.6 milyar yen (3.23 milyar dolar) olduğunu açıklamıştı.

Firma, Çin ve Asyanın geri kalan kısmında, Afrika ve Güney Amerikada araç satışlarının güçlü, ancak geleneksel pazarları Japonya, ABD ve Avrupada zayıf olduğunu bildirmişti.

Küresel araç satışında ABDli otomotiv şirketi General Motors (GM) ile başa baş bir mücadele yürüten Toyota, bu yılın ilk yarısında GMden 277 bin 532 adet fazla araç satarak, 4 milyon 817 bin 941 adet araç satışına ulaştı ve böylece dünyanın en büyük otomotiv firması oldu.

Geçen ay Toyota, bu yıl küresel araç satışı tahminini 350 bin adet azaltarak 9.5 milyon adete çekmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler