TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu bugün toplandı. Oturumda, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, silahlı korucuların Şırnak'ta parti konvoylarının önünü kestiğini iddia ederek, olayla ilgili İçişleri Bakanlığı'na telefonla bilgi verdiğini, ancak gereğinin yapılmadığını savundu.

Yayınlanma: 02.04.2009 - 13:45
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. DTP'li Kaplan, ''seçimlerdeki vali uygulamaları'' hakkında yaptığı gündemdışı konuşmada, bazı valilerin, 29 Mart'ta yapılan yerel seçimlerdeki uygulamalarını eleştirdi.

Tunceli Valisi Mustafa Yaman'ın, seçim öncesinde beyaz eşya dağıttırmasının asla hafızalardan silinmeyeceğini ifade eden Kaplan, 'Tunceli Valisi devletin valisi gibi değil, AKP İl Başkanı gibi davranmıştır. Ancak beyaz eşya dağıtılmasına rağmen belediyeyi biz aldık'' dedi.

Kaplan, Mardin ve Şırnak valilerinin de seçime müdahale ettiğini öne sürerek, Şırnak Valisinin sırf seçim için Şırnak'a gönderildiğini ve seçimlerde taraf tuttuğunu iddia etti.
Şırnak'ta, silahlı korucuların, milletvekillerinin seçim konvoyunun önünü kestiğini ileri süren Hasip Kaplan, şöyle konuştu:

''Korucuların bizim konvoyun önüne keserken vali nerede? Vali bütün bu olanları görmüyor mu? Görüyor, ancak olaya müdahale etmiyor. Ben orada İçişleri Bakanlığı'nı telefonla aradım, bilgi verdim. Ancak gereği yapılmadı. Olaydan İçişleri Bakanı'nın da müsteşarının da haberi var.

Bu uygulamaları Hükümet onaylıyorsa, çıkıp bunu söylesin. Ancak onaylamıyorsa bunu da belirtsin. Eğer bir milletvekilinin konvoyunu jandarma her yerde kesiyorsa, Hükümet buna engel olamıyorsa, valinin bundan haberi varsa, bu demokrasi açısından son derece tehlikelidir.''

 

Türkeş'in 12. ölüm yıldönümü

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır da MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in 12. ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı gündemdışı konuşmada, Türkeş'in, kendisine Türk milliyetçiliğini misyon olarak seçtiğini söyledi.

Kendilerinin de başbuğlarının bu misyonunu sürdürmek için çabaladıklarını dile getiren Şandır, Türkeş'in, Türk-Kürt ayrımı yapılmasına şiddetle karşı çıktığını ve ayrımı yapanlara da çok kızdığını kaydetti.

''Alparslan Türkeş, tarihin haklı çıkardığı lider olarak tarihe geçmiştir'' diyen Şandır, Türkeş'in geçmişte söylediklerinin yıllar sonra gerçekleştiğini ve haklılığının ortaya çıktığını bildirdi.

Mehmet Şandır, ''Başbuğun yolunda, onun ilkeleri doğrultusunda, tek başına iktidar olma hedefi doğrultusunda, devlete hizmet etmek için yürüyeceğiz'' dedi. MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu ise kamyoncu esnafının sorunları hakkında gündemdışı konuştu.

Gündemdışı konuşmaların ardından, Türkiye ile Bosna-Hersek Arasında İşbirliği Protokolünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler