'Çakır-Küçük ortaklığı düşündürücü'

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Ergenekon soruşturmasının kapatılmasına ilişkin iddialara tanık gösterdiği dönemin İstanbul Valisi Erol Çakır ve İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'e sözlü olarak bilgi verdiğini söyledi. Saçan, Vali Çakır'ın soruşturmanın kilit ismi Veli Küçük'le emekli olduğu dönemde ortak şirket kurmalarının da düşündürücü olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 09.08.2008 - 12:06
Abone Ol google-news

Özdemir ve Çakırın kapatılan soruşturmaya ilişkin bilgileri olduğu yönünde iddialarda bulunan dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Saçan, soruşturmaya ilişkin tüm gelişmelerin dönemin yetkilileri tarafından yakından izlendiğini anlattı. Saçan, Ben Veli Küçük ile ilgili bu soruşturma iznini aldım. Bu izni İstihbarata gönderdim. Ama, üç ay sonra da, Tuncay Güney ve adamlarını bana getirenler de ayrı bir çete..Ben üç ay kadar sonra temmuz ayında İstihbarattaki Fethullahçı polisler hakkında da soruşturma izni aldımdedi.

Saçan, dönemin Emniyet Müdürü ve MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemirin, Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan hakkında işlem istemine ilişkin savcılık yazısını görmediği açıklamasının doğru olduğunu, ancak belgeyi görmemesinin gelişmeleri bilmediği anlamına gelmeyeceğini söyledi. Saçan, Özdemirin sözlü olarak bilgilendirildiğine dikkat çekti. Özdemir ise, Güney ve Oğuztan hakkındaki savcılık yazısına ilişkin Savcılık direkt olarak Organize Suçlar Şubesine yazmış. Adil Bana gelen yazıyla ilgili belgeler vardese bile bunlar geneldir. O yazı bana gelmez. Görmedim de. Zaten savcılık da bir şey bulamamış ve takipsizlik vermişaçıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler