Marmara'da kuvvetli rüzgâr

Ülke genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar görülecek. Hava sıcaklığının, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı ancak diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bildirildi.

Yayınlanma: 03.04.2009 - 06:59
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, ülkenin güney ve doğu bölgelerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.  Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, ülkemizin güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: İç kesimleri parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyon ve Denizli (Çardak) çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile öğleden sonra Batı Akdeniz kıyıları, Akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz kıyıları aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölgenin güneyi ile Sivas çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar Doğu Karadeniz ile Tokat ve Ordu çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler