Sağlık meslek lisesi mezunlarına ön lisans hakkı

Türk Sağlık-Sen, 50 bin sağlık meslek lisesi mezunu personele 2 yıllık ön lisans tamamlama hakkı verilmesi için Anadolu Üniversitesi'ne başvuruda bulundu.

Yayınlanma: 03.04.2009 - 07:04
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, 30 bin dolayında 2 yıllık ön lisans ve 3 yıllık sağlık enstitüsü mezunu personelin beklediği lisans tamamlama hakkı verilmesinde protokol aşamasına gelindiği belirtildi.

Açıklamada, bu çalışma kapsamında, sağlık alanında ön lisans almış olanların 2 yıl daha öğrenim görerek lisans tamamlama programından faydalanabilecekleri, 3 yıllık sağlık eğitim enstitülerini bitirenlerin ise ''3 1'' formülü sayesinde lisans eğitimlerini tamamlamış sayılacakları ifade edilerek, 50 bin sağlık meslek lisesi mezunu personele de 2 yıllık ön lisans tamamla hakkı verilmesi için Anadolu Üniversitesi'ne başvurulduğu bildirildi.

Başvuruda, Avrupa Birliği'ne uyum sağlama sürecinde sağlık personelinin eğitim düzeylerinin standardize edilmesinin zorunluluk olduğu, 50 binin üzerinde sağlık meslek lisesi mezunu ebe, hemşire ve sağlık memuru bulunduğu vurgulandı.

Açıklamada, sağlık meslek lisesi mezunlarına ön lisans, ön lisans ve 3 yıllık sağlık eğitim enstitüsü mezunlarına lisans tamamlama hakkı verildiği takdirde 80 binin üzerinde sağlıkçının üniversiteli olacağı, sağlık personelinin yaklaşık yüzde 25'inin eğitim seviyesinin yükseleceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler