DP Olağanüstü Kongre'ye gidiyor

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu, 29 Mart yerel seçimlerinde azımsanamayacak oranda oy aldıklarını bildirerek bu doğrultuda Olağanüstü Büyük Kongre'nin 16 Mayıs 2009 tarihinde yapılması kararı alındığını açıkladı.

Yayınlanma: 03.04.2009 - 08:48
Abone Ol google-news

DP Genel İdare Kurulu yayınladığı bildiride dün yapılan toplantıda Olağanüstü Büyük Kongre'nin 16 Mayıs 2009 tarihinde yapılması kararı alındığını duyurdu. DP Genel İdare Kurulu bildirisinde, mahalli seçimlerin toplumsal barışa ve uzlaşmaya katkı sağlamaktan uzak, yeni çatışma ve gerginliklere gebe bir sonuç ortaya çıkardığı savunuldu. Seçim sonuçlarının incelendiğinde Türkiye'nin Demokrat Parti'ye olan ihtiyacının "daha açık biçimde" ortaya çıktığını ifade edilen Kurul bildirisinde, "Seçimlerde Demokrat Parti'nin aldığı oy, hedeflediğimiz oranda olmamakla birlikte, aleyhteki bütün şartlara rağmen küçümsenecek, azımsanacak bir sonuç değildir. Aksine milletimiz Demokrat Parti'yi yok sayanlara sandıkta çok güzel bir cevap vermiştir. Aldığı seçim sonuçlarıyla Demokrat Parti halkımıza bir umut sunmuştur. Demokrat Parti merkez sağın tek siyasi aktörüdür. Ülkemizi bölen ideolojik eksenli, etnik, dinsel, jakoben siyasal partilerin dışında, geleceğin aydınlık, umudu olan, birleştirici, kaynaştırıcı, ötekileştirmeden insanımızı kabullenen tek Türkiye partisi, Demokrat Parti'dir" denildi.


Kurul: Soylu'nun iradesi sağduyuyla değerlendirilmeli

Bildiride, "Genel Başkanımız Süleyman Soylu'nun seçim öncesi ve sonrası ortaya koymuş olduğu iradeyi büyük bir olgunluk, ilkelilik ve siyasete getirmek istediğimiz seviyenin bir tezahürü olarak görüyor ve saygı duyuyoruz.

Ayrıca Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu bu iradenin partimiz ve ülkemiz kamuoyu tarafından sağduyuyla değerlendirileceğini düşünüyoruz." denildi.

Kurul bildirisinde şu görüşlere yer verildi:
"Bu istikamette müşterek sorumluluğumuzun gereği olarak Olağanüstü Büyük Kongre'nin 16 Mayıs 2009 tarihinde yapılması karar altına alınmıştır. Partimizin en yetkili karar organı olan Büyük Kongre'nin Demokrat Parti'nin Türkiye'de hak ettiği yere gelebilmesi ve ülkemizin geleceği açısından sağlıklı bir irade ortaya koyacağına inanıyoruz.

Olağanüstü Kongre'nin büyük bir basiret ve sorumluluk anlayışı içerisinde en doğru seçimi yapacağına olan inancımız tamdır. 29 Mart 2009 Mahalli Seçimlerinde partimizin çeşitli kademelerinde görev alan, aday olan ve bu demokrat misyonun gerekliliğine inanarak tam bir inanç, sadakat ve fedakârlıkla çalışan teşkilat mensuplarımızın tümüne teşekkür ediyoruz. Seçimde DP'ye oy vermiş bir buçuk milyon vatandaşımıza partimize gösterdikleri güven ve teveccüh sebebiyle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bütün bu zor şartlara rağmen seçim kazanan ülkemizin her bölgesine dağılmış 150 il, ilçe belde Belediye Başkanlarımızı tebrik ediyor; milletimize hizmette üstün başarılar temenni ediyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler