"Cumhuriyet tarihine gölge düşüren seçimlerden"

Katıldığı bir toplantıda, yerel seçimlere ilişkin yöneltilen soruları yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, seçimin, ''Cumhuriyet tarihinin, demokrasiye gölge düşen seçimlerinden biri olarak tarihe geçtiğini'' söyledi.

Yayınlanma: 03.04.2009 - 10:49
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın ve beraberindeki heyeti kabulünde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'da seçim günü yaşanan elektrik kesintisi ve seçim sandıklarının yakıldığı iddialarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Okay, seçimin, başlangıçtan bu yana pek çok şaibeyi üzerinde taşıdığını savundu. Okay, seçmen kütüklerinin oluşturulmasından sayım aşamasına kadar birçok tartışmanın yaşandığını ifade ederek, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın'ın basın açıklaması sırasında, bulunduğu sokakta elektriklerin kesildiğini anımsattı.

 

"İktidarın son çırpınışları"

''Bu, AKP iktidarının son çırpınışları'' diyen Okay, ülkenin birçok yerinde, seçimin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen tartışmaların devam ettiğini belirtti.

Okay, ''Maalesef bu seçim, Cumhuriyet tarihinin, demokrasiye gölge düşen seçimlerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Dilerim bu başvurular, itirazlar, seçim kurullarında ciddiye alınır. Başvurulardan, iptal noktasına da varabilecek bir sonuç bekliyoruz'' diye konuştu.

Ankara'daki seçimin ''kuralsız bir seçim'' olduğunu ileri süren Okay, ''Birileri, bu seçimde sonuç almak için seçim öncesi, seçim sürecinde ve sonrasında elinden ne geldiyse yapmıştır. Bütün bu kuralsızlıklarla elde edilen bir sonucun başkanı olan kişi, zannederim bunların da sorumlusudur'' görüşünü dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler