Gazetelerde bugün

Yayınlanma: 10.08.2008 - 10:07
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Savaş yayılıyor

Gürcü birliklerinin Güney Osetya’ya girmesiyle başlayan çatışmalar Abhazya’ya da sıçrama eğiliminde. Abhazya yönetimi Dışişleri Bakanı, Gürcüleri Yukarı Kodori bölgesinden çıkarmak için operasyon yapıldığını açıkladı. Gürcistan parlamentosu, ülkenin savaş halinde olduğunu resmen kabul etti. Gürcistan’ın çeşitli bölgelerinden askerler Güney Osetya’ya gönderilirken, Irak’taki 2 bin Gürcü askerin de ülkelerine döneceği açıklandı. AB, ABD ve NATO yetkililerinden oluşan heyetin, aracılık için Gürcistan’a gittikleri bildirildi.

İlk madalya Sibel Özkan'dan

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda halterde bayanlar 48 kiloda Sibel Özkan; koparmada 88, silkmede 111, toplamda da 199 kiloluk derecesiyle gümüş madalya kazandı. Aynı sıklette podyuma çıkan Nurcan Taylan ise dereceye giremedi. Sibel Özkan yaptığı açıklamada, “Daha iyisini yapabilirdim. Sanırım konsantre eksikliğinden tam performansımı yansıtamadım. Özür diliyorum” dedi. Boksta ise 81 kiloda Bahram Muzaffer, ilk turda Kenyalı Ali Aziz’i sayıyla 8-3 yenerek 2. tura yükseldi.

Ayda 20 YTL için öldüler

Konya’da kaçak Kuran kursunun çökmesi sonucu ölen 17 kız çocuğunun daha önce Diyanet’e ait kurslara devam ettiği, ancak tarikatlar tarafından çocuk başına ayda 20 YTL verilmesi nedeniyle denetimsiz yurtlara geçtikleri ortaya çıktı. Kaçak Kuran kursuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı sessizliğini korurken, Konya Valiliği LPG tankını yapan firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Patlamadan yaralı kurtulan 12 yaşındaki Şerife Atayar’ın babası Ahmet Atayar da dernek yöneticilerinden şikâyetçi olmayacaklarını, sorumlunun LPG firması olduğunu yineledi.

 

HÜRRİYET

Ninelerin dramı

Gürcistan ile Rusya arsında Güney Osetya yüzünden başlayan çatışma, dün fiilen savaşa dönüştü. Gori kentini bombalayan Rusların saldırısından kaçamayan yaşlı kadınlar tam bir dram yaşadı.

Kobra Murat'ın kızına üç gün doğumgünü

"Romanların Cemil İpekçisi' diye bilinen ünlü terzi Kobra Murat, kızı Sergül'ün doğumgününü İstanbul'un Lonca Mahallesi'nde 3 gün 3 gece kutladı. Bütün Mahallelinin kapı kapı dolaşılarak davet edildiği kutlamalarda, 18 ayar altın ayakkabı giydirilen Sergül taht üzerinde dolaştırıldı.

Küçük pilotun görünmez kazası

Sunset Mayo'nun sahiplerinden Kenan Güneş'in kızı İrem (9), İzmit'teki go-kart pistinde kaza geçirdi. Küçük pilotun saçları, aracının motoruna dolandı. İrem'in kafa derisi saçlarıyla koptu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat edilen İrem'in hayati tehlikesi yok.

 

MİLLİYET

Abhazlar da ayaklandı

İsyancı cumhuriyet Güney Osetya'ya harekat düzenleyen ve Rusya'nın sert müdahalesiyle karşılaşan Gürcistan ikinci gün ülkede "savaş durumu" ilan etti. G. Osetya'nın başkenti Tshinvali'deki çatışmalar sürerken Tiflis'e isyan bayrağı açan diğer özerk cumhuriyet Abhazya da çatışmalara karıştığını açıkladı. Abhazlar, Kodor Vadisi'ndeki Gürcü hedeflerine saldırdı.

Çocuk Esirgeme'den olimpiyat kürsününe

2008 Olimpiyatları'nda ilk madalyamız halterde geldi. Bayanlar 48 kiloda Sibel Özkan gümüş madalyaya uzanırken, 6 yaşında ilk adımını attığı Çocuk Esirgeme Kurumu ve yurtlarda geçen zorlu yıllara teslim olmamanın en büyük ödülünü Pekin'de aldı.

'Bahçeli'yi 5. kattan atacağım'

Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün MHP'ye ilişkin müdahale planları da ortaya çıktı. MHP'nin başına Ümit Özdağ'ı getirmek isteyen Küçük, bir telefon konuşmasında, 'Devlet Bahçeli mecbur ayrılacak, taban çıldırıyor. 5. kattan aşağı atacağım terbiyesizi' diyor.

 

RADİKAL

Eruygur, 'Kadrolaşma var' diye 1500 bürkratı fişlemiş

Ergenekon tutuklularından Ergun Poyraz'ın ev ve işyerinde bulunup iddianameye eklenen 'AKP'nin Kadrolaşma Çizelgesi' başlıklı 76 sayfalık 'gizli' ibareli yazı, AKP'nin 2003-2004 arasındaki bürokrat atamalarının askerlerce yakından izlendiğini gösterdi. Çizelgenin, jandarmma kaynaklı olduğu ve Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur'un Jandarma Genel komutanlığı döneminde hazırlatıldığı sanılıyor.

Kafkaslar'da kan ve gözyaşı

Gürcistan'ın 1991'den beri fiilen bağımsız olan Güney Osetya'yı geri almak için başlattığı savaş, Gürcü- Rus savaşına dönüşüp Abhazya'yı da içine alarak genişledi. Rusya Vaziyani üssü ve Marnueli havaalanından sonra Karadeniz'deki stratejik Poti limanı ve Senaki üssünün havadan bombaladı.

İlk madalyayı Sibel getirdi

Türkiye, Pekin'deki ilk madalyasını Sibel Özkan'la aldı. Halterde 48 kiloda yarışan Özkan, koparmada 88, silkmede 111 kilogram kaldırarak toplamda ikinci oldu. Özkan, “Maddi sıkıntılarım olmasa daha da başarılı olurdum” dedi.

 

TERCÜMAN

Ölümü göze alıp Mülkiye'de okudu

Babası Çerkez, annesi Çeçen olan Abdüllatif Şener, ön kayıt için gittiği Mülkiye'den çok etkilendi okumaya karar verdi. Şener gibi dini bütün bir öğrencinin Mülkiye'de okuması ölümle dans gibiydi.

Her yer kan revan

Kafkasya, kan gölü haline geldi. Savaşın ikinci gününde Rus uçakları Gori kentini vurdu. 2 bin sivil öldü. 30 bin Osetyalı Rusya'ya kaçtı. Barut fıçısına dönen Kafkasya'da ABD- Rusya gizli savaşının faturasını sivil halk ödüyor. Rus uçakları Gürcü mevzilerini bombaladı. Gürcistan ise güney Osetya'ya saldırısını dün de sürdürdü. İki günde ölü sayısı, 2 bine ulaştı, hastaneleri binlerce yaralı doldurdu.

Adeta misyonerlik faaliyeti içindeler

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “Eğitim kurumlarında ibadethane” isteyen AKP'li AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edibe Sözen'e tepki gösterdi, “Misyonerliğe hizmet ediyorlar” dedi. Vural, Sözen'in yasa teklifinin, gençlerin korunması kılıfının altında farklı amaçlara hizmet edeceğini iddia etti. Sözen, tasarısıyla ilgili yoğun tepkiler üzerine dün geri adım attı ve tasarıyı süresiz olarak rafa kaldırdığını açıkladı.

 

AKŞAM

Kan, acı, gözyaşı

Güney Osetya'nın gürcü mevzilerini bombardımana tutan Rus savaş uçakları, bölgenin sınırındaki Gori kentine de bomba yağdırdı. Reuters muhabiri, Gori'ye yapılan saldırıda, 5 katlı bir binaya isabet eden bombanın, 2 kişinin ölümüne, 3 kişinin yaralanmasına yol açtığını söyledi. Ölü ve yaralıları askerler taşıyor.

Enerjide savaş alarmı

Gürcistan'ın Güney Osetya'ya girmesiyle Rusya ile başlayan çatışma, Türkiye'nin enerji güvenliği konusunu da gündeme taşıdı. Enerji Bakanlığı alarmda, Ankara gelişmelerden endişeli. Bakü, Tiflis ve Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın (BTC) ortakları arasında BP, Total, Lukoil gibi dev şirketler bulunuyor. Enerji Bakanlığı, “BTC hedef seçilirse Rusya zarar eder” diyor.

Avukat-müvekkil tartışmasında 2 ölü, 3 yaralı

Bursa'da hukuk kavgası, cinayetle bitti. Umut Savaş Gürel, avukatı S.D'ye para ödediği halde dava açmadı diye kavga çıkardı. Ailelerin de karıştığı tartışmada Gürel, avukatın eşi Taner D. yi bıçakladı. Taner D. Gürel'e ateş etti. Her iki kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

 

POSTA

Yokluktan madalyaya

Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'ye ilk madalyayı 48 kilo haltercimiz Sibel Özkan getirdi. Sibel Özkan, toplamda 199 kilo kaldırarak Çinli Xiexia Chen'in ardından gümüş madalya aldı.

Edibe Hanım pes etti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen Alman yasalarından esinlenerek 'Gençleri Koruma Kanunu Tasarısı' hazırlamıştı. Posta bu tasarıyı “Yok daha neler” başlığıyla duyurunca Edibe Sözen'e tepki yağmıştı. Bu tepkiler üzerine Edibe Sözen dün taslağı geri çektiğini açıkladı.

Tokatın bedeli 2 ölü

Kadın avukat, kendisine tokat atan müvekkilini kocasına şikayet etti. Koca ile tokat atan müvekkilin kozlarını paylaşmak için buluşması kanlı bitti ve her ikisi de birbirini öldürdü.

 

 

VATAN

Rus jetleri sivilleri vurdu

Tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'yı korumak için Gürcistan'a giren Ruslar, özerk bölgenin başkenti Tzhinvali'yi ele geçirdi. Rus savaş uçakları, Güney Osetya'daki Gürcü mevzileri ile Tzhinvali yolundaki gürcü tank ve zırhlarını aralıksız bombalıyor.

Beyazıt Bestami olmak istiyorum

Yeni bir siyasi parti kurmaya hazırlanan Abdüllatif Şener, yeni çıkan “Adım da Benimle Beraber Büyüdü” adlı kitapta AKP'den kopuş hikayesini ilk kez anlattı. Başbakan ile ekonomide farklı düşünüyorsunuz, siyaset tarzınız, devlet anlayışınız, yönetim biçiminiz farklı ve sürekli bununla bağlantılı kendinizi sıkıntıda hissediyorsunuz. Daha önemlisi yolsuzluklardan arınmamış bir iktidar anlayışının ortasında olduğunuzu da görüyorsunuz.

Kız yurdundan madalya

Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye'ye ilk madalyasını kazandıran halterci Sibel Özkan'ın hayatı film olur. Annesi ve babası Sibel henüz 6 yaşındayken ayrıldı. Annesi Kezban, onu Afyon Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdi. Beş yıl sonra çok sevdiği annesi öldü, babası ise onu hiç aramadı. Artık yapayalnızdı.

 

STAR

Savaş provası sivili vurdu

Rus uçakları yerleşim yerleri, limanlar ve boru hatlarını vurunca Gürcistan ateşkes istedi. Gürcü ordusu tankla girdiği Güney Osetya 'dan çekilmeye başladı. Gürcistan'ın Güney Osetya'ya girişiyle başlayan savaş Rus jetleri tarafından Gürcü kentlerine ve ekonomik hedeflere yayıldı. Rus jetleri liman kenti Poti ve Gori ile boru hattını bombaladı.

Tikko ve PKK zehir ortaklığı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ele geçirilen 200 bin Euro'luk banknotlardaki uyuşturucu izini takip eden polis, Eminönü'de bir TIR'da 109 kilo eroin buldu. Paranın Tikko üyesi A.R.İ'nin eşi tarafından Tokat kırsalındaki örgüte, eroininde bizzat A.R.İ tarafından PKK'li Ali A.'ya gönderildiği belirlendi.

Vampir yarasa paniği

Venezuela'da kuduz vampir yarasaların ısırdığı 38 kişi öldü. Doktorlar etkisiz kalınca 30 bin kişi şamanlara koştu.

 

SABAH

Savaşın yüzü

Rusya ile Gürcistan arasındaki Güney Osetya savaşında sivil katliamı yaşandı. Rusya başkent Tshinvali'yi ele geçirdi, Gürcü birlikleri geri çekildi. Abhazlarda da savaşa katıldı. Kafkasya'da Gürcistan güçlerinin güney Osetya'nın başkentine girmesiyle başlayan çatışmalarda ölü sayısı 2000'i buldu. Rus güçleri dün öğleden sonra başkenti “kurtardığını” açıkladı. Gürçü güçleri kentten çekildiği sırada Gürcistan Parlemantosu “savaş durumu” ilan etti.

 

YENİ ŞAFAK

'Ayı'nın gazabı

Güney Osetya'da başlayan savaş giderek büyüyor. Rusların 'ayı' diye bilinen efsane uçakları Tupolev-952ler başkent Tshinvali'ye bomba yağdırıyor. Ölü sayısı 2000'i geçti.

Arçelik net karını yüzde 25 artırdı

Koç'un amiral gemisi Arçelik, 2008'in ilk yarısında net karını 135 milyon YTL'ye, uluslararası cirosunu da 871 milyon euro'ya yükseltti.

Kılınçdaroğlu'nun zırhı düştü

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'a verilecek olan zırhlı aracı ve ihraçsız YAŞ'ı eleştiren CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu partide rahatsızlığa neden oldu. Genel Başkan Yardımcısı Öymen, “TSK'nın önemini biliyoruz” dedi.

 

ZAMAN

İşte savaşın gerçek yüzü

Osetya'daki gürcü kuvvetlerine hava saldırısı düzenleyen Rusya, Gori'de sivillleri bombaladı. Halk kentten kaçarken, Saakaşvili, ateşkes çağrısı yaptı. Ancak Rusya, savaş ilan etmediğini savunuyor.

Ergenekon dosyası 7 yıl sümen altı edilmiş sorumlular ortada yok

Emniyet ve yargının, Ergenekon'u yıllar önce tesbit ettiği ortaya çıktı. Kamuoyu şimdi örgütle ilgili belgeleri sümen altı edilmesinin sorumlularını merak ediyor. İlginç bağlantılarla dolu olaylar zinciri, Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan'ın, 2 Mart 2001'de dolandırıcılıktan gözaltına alınmasıyla başlıyor.

Yetiştirme yurdundan olimpiyat kürsününe

Pekin'de önceki gün başlyana 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye ilk madalyasına halterde Sibel Özkan ile ulaştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler