Soysal'dan manipülasyon yanıtı

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, hakkında çıkan "borsada manüpilasyon" iddialarıyla ilgili haberlere yanıt verdi. Soysal, "Haberde adı geçen hisse senetleri ile ilgili kesinlikle hiçbir kazancım söz konusu olmamıştır. Nitekim bu husus banka ve SPK kayıtları ile de sabittir" dedi.

Yayınlanma: 03.04.2009 - 13:14
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, yaptığı yazılı açıklamada, hakkındaki iddiaların tamamen gerçek dışı ve hukuka aykırı olduğunu belirtti. Hiçbir kurum, kuruluş veya oluşumla birlikte hareket ederek haksız kazanç elde etmediğini kaydeden Soysal şunları söyledi:
''Pek tabidir ki zaman zaman kendi yatırım hesabımdan borsada işlem yapmış olmama rağmen, söz konusu haberde adı geçen hisse senetleri ile ilgili kesinlikle hiçbir kazancım söz konusu olmamıştır. Nitekim bu husus banka ve SPK kayıtları ile de sabittir. Milletvekili olmam ve 16 yıldır aynı numarayı kullanmam hasebiyle birçok isimle görüşmüş olmam normaldir. Fakat soruşturmada adı geçen hiç kimse ile birlikte hukuka aykırılık şuuru ile hareket ederek haksız kazanç elde etmiş olmam mümkün değildir. Mezkur grupla birlikte hareket ettiğim intibaını uyandırma çabaları, TBMM'de yürütmüş olduğum 163 soru ve 20 Meclis araştırma önergesini, bunlara dair çalışmaları engelleme kastı ile tamamen sansasyonel kaygılarla kaleme alınmış hukuki dayanaktan yoksun, mesnetsiz iddialardır. Nitekim haber içeriği ile de sabit olduğu üzerine hakkında henüz bir suç isnadı yoktur. Konuyla ilgili avukatlarım vasıtasıyla gerekli hukuki mekanizmalara başvurmuş bulunmaktayım. ''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler